Stiri: Companii

Rezultate Agroserv Mariuta ianuarie - septembrie 2021

Rezultate excelente pentru Agroserv Măriuța în perioada ianuarie – septembrie 2021

25.11.2021

Rezultate Agroserv Măriuța ianuarie – septembrie 2021. Compania românească de agricultură și deținătoarea brandului Lăptăria cu Caimac raportează o cifră de afaceri de 52,7 milioane de lei în primele nouă luni din 2021. Nivelul este în creștere cu 46% față de aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, compania a anunţat un profit net de 3,4 milioane de lei, o creștere semnificativă față de pierderea de 2 milioane de lei înregistrată în primele nouă luni din 2020.

Anunţul făcut de conducerea companiei

„Suntem mulțumiți de rezultatele înregistrate în primele nouă luni din 2021, având în vedere perioada impredictibilă pe care o traversăm. Cu siguranță anul agricol excelent ne-a ajutat foarte mult în atingerea cifrei de afaceri în creștere cu 46% și a profitului net semnificativ. Din perspectiva anului agricol, acesta a fost unul excelent, reușind să realizăm o producție de aproximativ 4 tone/ha pentru rapiță, peste 6,5 tone/ha în medie pentru grâu și aproximativ 10 tone/ha pentru porumb.

La acestea s-au adăugat veniturile din serviciile prestate. De asemenea, prețul cerealelor pe bursă a fost peste medie, iar acest lucru a condus la un rezultat final pozitiv. În ceea ce privește Lăptăria cu Caimac, vedem un potențial ridicat în spațiul online și avem în vederea creșterea veniturilor din vânzările online în perioada următoare. Aceste tipuri de magazine reprezintă o modalitate excelentă de a ne diversifica clientela,” a declarat Adrian Cocan, Director General, Lăptăria cu Caimac.

Rezultate Agroserv Măriuța ianuarie – septembrie 2021. O perioadă excelentă

Primele nouă luni din 2021 au fost excelente pentru Agroserv Măriuța, deoarece rezultatele companiei au crescut pe toate liniile cheie de business.

În ceea ce privește vânzările în magazine, în perioada analizată, compania a înregistrat venituri de 28,4 milioane de lei, determinate de majorarea volumelor vândute, creșterea numărului de produse în magazine și de creșterea numărului de magazine independente.

În cadrul activității de zootehnie, care include vânzările de lapte crud și veniturile din vânzarea de animale, cifra de afaceri generată de această activitate s-a ridicat la 8 milioane de lei. Veniturile din producția vegetală au fost de 16,4 milioane de lei, o creștere semnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut, în primul rând datorită unui an agricol foarte bun și a recoltei excelente.

Hala de producţie

În ceea ce privește lucrările pentru hala de producție și depozit cu temperatură controlată, investiție finanțată prin emisiunea de obligațiuni din noiembrie 2020, acestea se apropie de final. Stadiul fizic al construcției este la 98%, în acest moment fiind montate uși și efectuate mici retușuri.

Au fost livrate 50% din echipamente și astfel, compania se așteaptă ca depozitul frigorific să fie complet funcțional până la 1 decembrie, urmând ca în continuare să fie finalizat montajul tehnologic în secția de producție. Atât cazurile de COVID-19, dar mai ales criza globală de materii prime și componente au dus la anumite întârzieri în livrarea echipamentelor de producție ce depind de tablouri electronice de control. Prin urmare, linia de producție unt va fi livrată în ianuarie 2022.

Acţiunile companiei sunt listate pe piaţa AeRO

Acțiunile Agroserv Măriuța sunt listate pe piața AeRO începând cu 21 mai 2021 sub simbolul bursier MILK. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 118 de milioane de lei. Începând cu data de 11 octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO, primul indice pentru piața AeRO, dezvoltat de Bursa de Valori București.

Citeşte şi Lăptăria cu Caimac, produse 100% românești, integrale și naturale