Stiri: Finante

Rezultate Asirom.

Rezultate Asirom: Creştere de 16% în 2020

23.03.2021

Rezultate Asirom. Compania de asigurări a realizat, în 2020, venituri din prime brute subscrise de 633 milioane de lei, cu 16% mai mult decât în anul anterior. Asigurările generale au generat 81% din subscrieri – respectiv 511 milioane de lei, în timp ce veniturile din prime de asigurări de viață și de sănătate au depășit 122 milioane de lei, deținând o pondere de 19% în total portofoliu.

Rezultate Asirom. CASCO

CASCO rămâne cea mai importantă clasă de asigurări în portofoliul Asirom VIG. Acest segment a avut în 2020 un volum al subscrierilor de 212 milioane de lei. Comparativ cu anul anterior, veniturile din prime de asigurări CASCO au înregistrat un plus de 19 procente.

Cu subscrieri de 161 milioane de lei, asigurările obligatorii RCA dețin o pondere de 25% din portofoliul companiei.

Vânzările de polițe de asigurări de bunuri și proprietăți au adus în 2020 venituri anuale de 94 milioane de lei. S-a consemant o creștere cu 10 milioane de lei (+12%) față de anul 2019.

Rezultate Asirom. Asigurări de sănătate

Cea mai dinamică linie de business rămâne cea a asigurărilor de sănătate care a generat venituri de aproximativ 25 milioane de lei în 2020. Nivelul este în creştere cu 33%  comparativ cu un an înainte.

Dintre clasele de asigurări cu pondere superioară în portofoliul Asirom, segmentul reprezentat de asigurările de viață a fost cel mai puternic afectat de efectele pandemiei. Subscrierile Asirom au înregistrat un ușor recul, de 2 procente. Mai exact, acestea s-au situat la 97 milioane de lei în 2020, față de 99 milioane de lei în 2019.

2020, un an extrem de volatil

“2020 a fost un an extrem de volatil, în care cuvântul de ordine a fost incertitudinea. Manifestarea pandemiei a generat efecte inedite, pe care nu le-am mai trăit, la nivelul societății în ansamblul său, situație care a afectat în mod direct evoluția afacerilor noastre. Am început anul în forță, cu creșteri spectaculoase ale veniturilor în lunile ianuarie și februarie. A urmat, însă, perioada de carantină care a determinat – cum era de așteptat – un recul al subscrierilor. Lunile de vară au adus o revigorare a activităților economice, pentru ca manifestarea celui de-al doilea val al pandemiei să genereze noi limitări la nivelul potențialului de dezvoltare a subscrierilor. Trăgând linie, am încheiat anul 2020 cu rezultate remarcabile, în contextul dat” a declarat Cristian Ionescu, Președinte al Directoratului Asirom VIG.

Citeşte şi Fonduri nerambursabile pentru femei. 360 de milioane de euro