Stiri: Asociatii

Rezultate Asociatia Recolamp 2021

Rezultate Asociaţia Recolamp 2021: Câte tone de deşeuri au fost colectate?

07.02.2022

Rezultate Asociaţia Recolamp 2021. Anul trecut a fost un an inedit, în special din cauza crizei sanitare şi a creşterii ţintei de colectare de la 45% la 65%. Cunoscută pentru activitatea sa de peste 14 ani în domeniul gestionării deşeurilor din echipamente electrice şi electronice, cu specializare în deşeurile din echipamente de iluminat din România, cu campanii naţionale dedicate responsabilizării populaţiei pentru un viitor mai verde, Asociaţia Recolamp încheie anul 2021 pe plus. Este vorba despre peste 4881 tone de echipamente electrice şi electronice, colectate, tratate şi reciclate de către Recolamp în acest an atipic.

Rezultate Asociaţia Recolamp 2021. Cifrele raportate

În cifre, anul 2021 reprezintă pentru Recolamp un plus din toate punctele de vedere – peste 7,000 de ridicări de deşeuri, mai mult de 16,000 de locaţii în reţeaua de colectare, dotate cu aproximativ 27 000 de recipiente de colectare distribuite în ţară pentru colectarea şi transportul deşeurilor.

Cantitatea de deşeuri colectată în acest an s-a realizat prin parteneriate cu 59 de colectori autorizaţi activi şi reciclatori, Recolamp preluând totodată şi responsabilitatea legală a 307 de producători români de gestionare a deşeurilor din echipamente electronice şi electrice puse pe piaţă.

Unul dintre cei mai activi jucători din piaţă

În cei 15 ani de activitate, Asociaţia Recolamp s-a remarcat ca unul dintre cei mai activi jucători din piaţă, colectând peste 200.000 de tone de deşeuri din echipamente electrice şi electronice şi desfăşurând peste 50 de campanii de informare şi conştientizare menite să educe şi să schimbe mentalităţi.

Obiective pentru 2022

„Suntem conştienţi că impactul crizei sanitare actuale nu va dispărea ca prin minune şi ne pregătim de un an 2022 plin de noi provocări pe care va trebui să le depăşim.

În aceste împrejurări dificile, cooperarea cu partenerii va fi unul din principalele noastre obiective. Toţi colaboratorii noştri – de la producători, autorităţi locale şi de stat, la colectori, reciclatori şi generatori de deşeuri– joacă un rol important în activitatea noastră şi de aceea vom depune toate eforturile necesare pentru a avea o legătură de lucru cât mai strânsă cu fiecare dintre ei.

Toate campaniile de colectare care s-au desfăşurat sub egida Recolamp în anul 2021 vor continua şi în noul an şi vom demara proiecte noi menite să crească atenţia publică asupra unui subiect care este de o importanţă vitală pentru fiecare dintre noi: un mediu mai curat.

Scopul nostru principal va fi, ca întotdeauna, să ne îndeplinim obiectivul de colectare”, a declarat Violeta Cazan, asociat în marketing al Recolamp.

Citeşte şi Rezultate Asociația Recolamp: Bilanţ pozitiv în 2020