Stiri: Companii

Rezultate Asseco 2019.

Rezultate Asseco 2019: Anunțul făcut de companie

19.11.2019

Rezultate Asseco 2019. Grupul Asseco South Eastern Europe a anunțat rezultatele financiare pe trimestrul al treilea din 2019. Acestea sunt, din nou, mai bune decât în aceeași perioadă din anul anterior. Avansul are la bază creșterea organică și achizițiile.

Rezultate Asseco 2019. Veniturile companiei

Veniturile din vânzări s-au ridicat la 52,7 milioane EUR, în creștere cu 17,3 milioane EUR (49%) în comparație cu aceeași perioadă a anului anterior.

Profitul din exploatare pe trimestrul trei al 2019 a fost de 6,9 milioane EUR, în creștere cu 47% (în creștere cu 2,5 milioane EUR) comparativ cu trimestrul trei al anului anterior.

EBIDTA a atins 11 milioane EUR, în creștere cu 55% (3,9 milioane EUR), în timp ce profitul net s-a ridicat la 5,8 milioane EUR, în creștere cu 36% (1,5 milioane EUR) comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Rezultate Asseco 2019. Restanțe de încasat

Totodată, compania a anunțat o valoare a restanțelor de încasat pentru T4 2019 conform veniturilor în suma de 49,9 milioane EUR. Nivelul este în creștere cu 45% față de T4 2018.

”Trimestrul trei din 2019 a fost unul extrem de bun pentru Grupul Asseco SEE. Performanța ridicată a decurs din creșterea în amploare a business-ului și din îmbunătățirea eficienței în Diviziile de Plăți și Bancară precum și din consolidarea unor noi societăți. Firmei Necomplus, achiziționată la începutul acestui an, i s-a alăturat în T3 Bassilichi, B Services și Sonet, care operează în Republica Cehă și Slovacia, extinzându-ne astfel afacerea în piețe noi, și Mobven în Turcia, datorită căreia ne-am dezvoltat expertiza pe piața plăților mobile. De asemenea sunt încântat de numărul mai mare de tranzacții procesate de rețeaua noastră independentă de bancomate MoneyGet, comparativ cu cel al anului trecut, de performanța soluțiilor de eCommerce și de interesul ridicat continuu în soluțiile de digital banking din zonă”, a comentat Piotr Jeleński, Președintele Consiliului de Administrație al Asseco Sud Estul Europei S.A.

Rezultate Asseco 2019. Divizii

Cea mai mare creștere a veniturilor din vânzări ale Grupului ASEE, cu până la 78% (9,9 milioane EUR), s-a înregistrat în Divizia de Plăți. Veniturile din vânzări au atins 22,7 milioane EUR. Cea mai mare creștere a fost generată de POS-uri, ATM-uri și serviciile conexe acestora. Profitul din exploatare al Diviziei de Plăți s-a dublat și a atins 3,8 milioane EUR. Nivelul a fost în creștere cu 1,9 milioane EUR.

Veniturile din vânzări ale Diviziei Bancare au atins 10,2 milioane EUR. Nivelul este în creștere cu 12% (1,1 milioane EUR), față de aceeași perioadă a anului anterior. Creșterea veniturilor din vânzări s-a înregistrat în linia de core banking și alte soluții software. Veniturile din vânzări ale soluțiilor mobile au crescut de asemenea. Profitul din exploatare a atins în trimestrul trei al 2019 2,0 milioane EUR, în creștere cu 41% (adică, în creștere cu 0,6 milioane EUR).

Veniturile din vânzări pe trimestrul trei al 2019 ale Diviziei Integrare Sisteme au atins 19,8 milioane EUR. Rezultatul este în creștere cu 46% (6,3 milioane EUR) față de veniturile din vânzări pe trimestrul trei al 2018.

De asemenea, s-au înregistrat venituri mai mari din vânzări cu soluțiile terțe și cele proprii. Profitul din exploatare a atins 1,1 milioane EUR. Acesta  a fost similar cu profitul de exploatare din perioada corespunzătoare a anului trecut.

Citește și Burse KMG International. Cine sunt cei 100 de câștigători?