Stiri: Finante

Investițiile în economie trimestrul II din 2022.

Rezultate Banca Internaţională de Investiţii 2021: Profit net în creştere cu 45%, în primul semestru

04.08.2021

Rezultate Banca Internaţională de Investiţii 2021. (International Investment Bank – IIB) a avut în primul semestru al anului 2021 un profit net de 7,227 milioane euro. Rezultatul este în creştere cu 45% faţă de rezultatul financiar pentru anul 2020.

Volumul total al activelor a ajuns la 1,712 miliarde euro, ceea ce reprezintă o creştere cu 5,6% faţă de începutul anului. Aceasta se datorează, în principal, creşterii activităţilor de creditare şi de investiţii destinate sprijinirii statelor membre ale Băncii, precum şi unei creşteri în volumul activelor de trezorerie cu un grad mare de lichiditate, de o importanţă strategică într-o economie globală turbulentă.

Rezultate Banca Internaţională de Investiţii 2021. Credite

În decursul perioadei de raportare, portofoliul net de credite a crescut cu mai mult de 6,5%, ajungând la 1,095 miliarde euro. Perfecţionarea continuă a sistemelor de management al riscurilor şi de controlul conformităţii permite Băncii să menţină o calitate crescută a portofoliului său de credite.

Banca acordă o atenţie deosebită proiectelor cu efect de integrare, implementate în interesul a două sau mai multe dintre ţările acţionare. În perioada de raportare, aceste iniţiative au reprezentat mai mult de 29% din portofoliul de credite.

Proiecte

Mutarea în Europa, integrarea pe scară largă a IIB în comunitatea financiară internaţională, extinderea bazei de clienţi şi de investitori, un nivel mai bun de cunoaştere a brandului şi extinderea activă a reţelei de parteneriat au contribuit la o creştere a numărului de proiecte desfăşurate în colaborare cu instituţii de dezvoltare multilaterală şi naţională, precum şi cu bănci comerciale.

În prima jumătate a anului 2021, cota de astfel de proiecte a reprezentat 45% din totalul portofoliului de credite. În cadrul Programului de Facilitare pentru Finanţarea Comerţului (Trade Finance Facilitation Programme – TFFP), Banca desfăşoară în continuare operaţiuni care contribuie la consolidarea cuprinzătoare şi la îmbunătăţirea legăturilor comerciale şi economice dintre statele sale membre. În total, din anul 2014, au fost realizate peste 235 de tranzacţii de finanţare comercială, cu un volum total care depăşeşte 438 milioane euro.

Rezultate Banca Internaţională de Investiţii 2021. Obiective strategice

„Situaţiile financiare publicate reafirmă, încă o dată, faptul că toate obiectivele strategice stabilite pentru Bancă de Consiliul Guvernatorilor sunt atinse şi puse în practică”, a declarat Nikolay Kosov, preşedintele Consiliului de Conducere al IIB.

Banca Internaţională de Investiţii (BII) a fost înfiinţată în 1970. În prezent, acţionarii băncii sunt Bulgaria, Cuba, Cehia, Ungaria, Mongolia, România, Rusia, Slovacia şi Vietnam.

Citeşte şi Rezultate BCR. Profit în scădere în primul trimestru din 2021