Slide

Stiri: Companii

Rezultate Bosch 2021.

Rezultate Bosch 2021: Vânzări de 78,8 miliarde de euro

10.02.2022

Rezultate Bosch 2021. Grupul Bosch a obținut o creștere semnificativă a vânzărilor și rezultatelor sale, anul trecut. Conform cifrelor preliminare, vânzările totale au crescut cu 10 procente, atingând 78,8 miliarde de euro.

Fluctuațiile cursului de schimb valutar

După ajustarea pentru fluctuațiile cursului de schimb valutar, creșterea vânzărilor furnizorului de tehnologie și servicii a atins 11 procente. Câștigurile înainte de dobânzi și impozite (EBIT) din operațiuni au crescut cu mai mult de jumătate, atingând 3,2 miliarde de euro. Prin urmare, marja operațională preconizată este de aproximativ 4 procente, prin comparație cu 2,8 procente din anul anterior.

„În 2021, compania noastră a avut performanțe mult mai mari decât ne-am așteptat”, a declarat Dr. Stefan Hartung, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH, în timpul prezentării rezultatelor financiare preliminare ale companiei.

Rezultate Bosch 2021. Succesul comercial

Grupul a reuşit să depăşească propriile previziuni în ciuda nenumăratelor provocări.

„Am putut depăși propriile previziuni în ciuda nenumăratelor provocări, precum costurile suplimentare datorate blocajelor în aprovizionare și creșterii prețurilor la materiile prime.” Succesul comercial a fost puternic susținut și de „solidaritatea din perioada de distanțare socială”, a afirmat acesta.

Hartung a mai declarat că, alături de echipa globală Bosch, își dorește să dezvolte în continuare tehnologia care oferă „tehnică pentru o viață”, ca urmare a provocărilor actuale.

Investiţii

În acest sens, compania continuă să investească sume mari în domenii de importanță strategică, inclusiv aproximativ 1 miliard de euro în microelectronică și electromobilitate, numai în acest an. În același timp, Bosch se concentrează din ce în ce mai mult asupra parteneriatelor, precum pactul recent anunțat cu Volkswagen în domeniul conducerii automatizate.

Președintele Bosch prevede și că multe țări vor depune eforturi pentru a se îndrepta către o economie neutră din punct de vedere climatic, pentru a stimula creșterea în viitor: „Combaterea schimbărilor climatice ne conduce activitatea mai departe – de la soluții de mobilitate și automatizare industrială la tehnologie pentru construcții și aparate electrocasnice,” a declarat Hartung. „Iar eficiența energetică se va îmbunătăți în continuare datorită conectivității și inteligenței artificiale.” 

Astfel, Bosch a putut crește vânzările de scule electrice, aparate electrocasnice și sisteme de încălzire conectate cu 50 de procente – de la 4 milioane de unități în 2020, la peste 6 milioane în 2021.

Citeşte şi Bosch oferă o soluție de automatizare, care acceptă tehnologia 5G