Rezultate bune pentru ING Asigurări de Viață și ING Pensii, în primul semestru

07.08.2014

ING Asigurări de Viață și ING Pensii au înregistrat în primele șase luni ale acestui an creșteri ale principalilor indicatori și evoluții pozitive calitative la nivelul portofoliilor de clienți. Astfel, pe segmentul de asigurări de viaţă, ING înregistrează un avans de 8% a primelor brute subscrise, comparativ cu primul semestrul al anului trecut.

Valoarea activelor financiare în administrare s-a situat la nivelul de2,68 mld. lei la sfârşitul lunii iunie 2014, în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadăa anului 2013, iar volumul primelor brute subscrise a ajuns la 296 mil. lei.

Portofoliul de asigurări noi realizat în prima jumătate a anului se situează la nivel relativ similar celui din primele şase luni din 2013, 70% din totalul polițelor subscrise în acest interval fiind de tip tradițional.

Prima brută medie anualizată pentru contractele încheiate este de 1.694 de lei, în creștere cu 6%, iar suma asigurată medie a ajuns la 50.410 de lei, în creștere cu 18% față de valoarea înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut.

ING Asigurări de Viaţă a plătit clienţilor beneficii pentru evenimente asigurate şi contracte ajunse la maturitate de 61,65 mil. lei, din care 48,4 mil. Lei reprezintă beneficii pentru contracte ajunse la maturitate.

Marja de solvabilitate disponibilă a ING Asigurări de Viaţă este 1,38 faţă de nivelul minim cerut de lege de 1.

“Îmbunătățirea perspectivelor economice și creșterea puterii de cumpărare a populației au creat în 2014 un context favorabil, pe fondul căruia, prin strategia adoptată, am obținut atât o majorare cu 8% a volumului de prime brute subscrisepentru asigurări de viață, cât și evoluții calitative pozitive la nivelul portofoliilor de clienți. Creșterea volumului de prime brute subscrise, comparativ cu perioada similară a anului trecut, a fost susținută și de ușoara revenire a interesului clienților pentru asigurările unit-linked. Astfel, portofoliul de contracte noi de acest tip a înregistrat o majorare de aproximativ 10% în S1 2014 față de același interval din 2013”, a afirmat Marius Popescu(foto), directorul general al ING Asigurări de Viaţă.

Creştere şi pe segmentul de pensii private

Pe piaţa de pensii facultative, activele nete aferente fondurilor din administrarea ING au crescut cu 38%.

La finele lunii iunie, ING Activ şi ING Optim însumau 139.342 participanţi, cu aproximativ 12% mai mulţi comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013.

Astfel, aproximativ 47% dintre clienţii care au încheiat o pensie facultativă în primele şase luni din 2014 au ales unul dintre cele două fonduri din administrarea ING.

Valoarea activelor nete aferente fondurilor facultative din administrarea ING era de 446,74 mil. lei, în creştere cu 38% faţă de acelaşi interval din 2013.

Astfel, la sfârșitul lunii iunie, ING deţinea pe piaţa Pilonului III o cotă cumulată, în funcţie de active, de 48,4%.

În ceea ce privește sumele alocate de participanți pentru fondurile de pensii facultative oferite de ING, contribuția medie lunară la fondul ING Activ în primele șase luni din 2014 a fost de 100 lei, iar la ING Optim de 110 lei .

“Fondul de pensii administrat privat de ING urmărește în mod activ creșterea participării sale la finanțarea economiei reale românești. În primele șase luni ale anului 2014 am continuat să beneficiem de oportunitățile de investiții oferite de Bursa de Valori de la București, susținând cu aproape 200 de milioane lei IPO-ul Electrica și plasamentele pentru Transelectrica și Romgaz. Cei peste 1,8 milioane de participanți actuali ai Fondului de pensii administrat privat ING dețin, prin intermediul participațiilor lor, investiții directe în marile companii listate la BVB, alături de portofoliul stabil de titluri de stat și obligațiuni pe care îl administrăm pentru ei.”, a afirmat Raluca Ţintoiu, dorector general ING Pensii.  

Citiți și despre: