Stiri: Finante

Rezultate bune pentru ING Asigurări de Viață și ING Pensii, în primul trimestru

09.05.2014

În primul trimestru din acest an, contextul de piață mai bun și orientarea către clienți au generat creșteri ale principalilor indicatori financiari ai ING Asigurări de Viață și ING Pensii. Astfel, pe segmentul de asigurări de viață, volumul de prime brute a crescut cu 7,3%, 146,25 milioane de lei, față de cel realizat în aceeaşi perioadă din 2013,

Valoarea activelor financiare în administrare au ajuns la 2,5 miliarde de lei, mai mari cu 7,9%, comparativ cu nivelul de la finele lunii martie a anului trecut.

În primele trei luni ale acestui an, compania a plătit clienţilor beneficii pentru evenimente asigurate și contracte finalizate de 30,8 milioane de lei, cu 6,4% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, aproape 80% din această sumăreprezentând beneficii pentru contracte ajunse la maturitate.

Pe segmentul de pensii facultative, activele nete aferente celor două fonduri din administrarea ING Asigurări de Viață au depășit 400 milioane de lei.

„Pe segmentul de asigurări de viață, contextul de piață mai bun de la începutul anului și strategia noastră de a investi permanent în calitatea relației cu clienții, oferindu-le acestora servicii adaptate noilor tendințe în materie de tehnologie și o paletă completă de beneficii relevante, s-au tradus în majorarea volumului de prime brute subscrise cu peste 7% față de martie 2013. Pe segmentul de pensii facultative, aș nota ca relevantă creșterea contribuției medii alocate economisirii suplimentare pentru pensie de către participanții noi, dar și majorarea cu peste 35% a activelor nete aferente celor două fonduri facultative administrate de ING”, a declarat Marius Popescu, director general al ING Asigurări de Viaţă.

Profitul brut înregistrat de ING Asigurări de Viață în primul trimestru a fost de 10,14 milioane lei, comparativ cu 1,81 milioane de lei în aceeași perioadă a anului trecut. Rezultatul obținut este similar celui înregistrat în primul trimestru din 2011 (11,2 milioane de lei), în condițiile în care în perioada 2011-2013 profitul brut realizat a fost influențat de cheltuielile generate de implementarea proiectelor Solvency II și IFRS și a unor soluții tehnice de înaltă performanță pentru automatizarea proceselor (Peoplesoft și Pega).

Pe segmentul de pensii obligatorii, activele nete ale fondului administrat de ING Pensii SAFPAP au depășit 5,5 miliarde de lei.

„Sistemul de pensii administrate privat continuă să crească și să se dezvolte, majorarea contribuției virate la 4,5% la începutul anului 2014 fiind o veste foarte bună pentru participanți, deoarece– alături de rezultatele investiționale foarte bune realizate de administratori – contribuie la o acumulare mai rapidă de fonduri în conturile lor personale”, a afirmat Raluca Ţintoiu, director general ING Pensii SAFPAP.