Stiri: Finante

Oportunitatile digitalizarii

Rezultate Bursa de Valori București: Profit net de 8,15 milioane de lei

15.11.2018

Rezultate Bursa de Valori București 2018. BVB a raportat, pentru perioada ianuarie-septembrie 2018, un profit net consolidat de 8,15 milioane lei. Nivelul este în creştere cu 10%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Profitul a fost obţinut în proporţie de 85% din segmentul de tranzacţionare.

Profitul atribuibil acţionarilor a fost, în perioada analizată, de 7,87 milioane lei, față de 6,92 milioane lei, anul trecut.

În trimestrul al treilea al anului în curs, profitul net consolidat s-a situat la 1,16 milioane lei. Acesta este în scădere cu 48% faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului anterior.

Rezultate Bursa de Valori București 2018. Venituri operaționale

BVB a raportat, totodată, venituri operaţionale de 28,98 milioane lei. Acestea sunt în scădere cu 1% faţă de perioada similară a anului anterior.

Veniturile generate de Bursa de Valori București, reprezentând segmentul de tranzacţionare al grupului, au fost de 17,17 milioane lei (excluzând tranzacţiile intra-grup). Și acestea sunt în scădere cu 6% faţă de perioada similară din 2017. Reducerea a venit pe fondul scăderii valorilor tranzacţionate cu 12% pe toate pieţele, inclusiv ofertele.

Rezultate Bursa de Valori București 2018. Profitul operațional

Profitul operaţional al BVB a fost de 7,5 milioane lei. Nivelul marchează o scădere cu 10%. Reducerea este un efect cumulat al diminuării veniturilor operaţionale cu 1% şi a creşterii cheltuielilor operaţionale cu 3%.

În primele nouă luni ale anului, rezultatul operaţional a fost de 0,69 milioane lei, în scădere cu 71%. Acesta a fost afectat de diminuarea valorii tranzacţionate cu 50% per total, respectiv cu 32% pe segmentul de acţiuni. Prin urmare, scăderea a generat o reducere a veniturilor operaţionale cu 14%, până la valoarea de 7,68 milioane lei. În același timp cheltuielile au avansat cu 6%.

Rezultate Bursa de Valori București 2018. Veniturile nete

Veniturile nete din perioada ianuarie-septembrie 2018, de 2,76 milioane lei, au fost obținute în principal din dobânzile aferente activelor financiare plasate în titluri de stat şi depozite bancare. Acestea au avut un avans însemnat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Ele au fost influenţate favorabil de diferenţele nerealizate de curs valutar din reevaluarea instrumentelor financiare în valută.

Valoarea totală a tuturor instrumentelor financiare tranzacţionate la Bursa de Valori București a ajuns la 9,55 miliarde lei de la începutul anului şi până la finalul lunii septembrie. De asemenea, valoarea medie zilnică de tranzacţionare pe segmentul de acţiuni din piaţa principală a fost de 41,33 milioane lei.

Capitalizarea bursieră a companiilor româneşti a fost de peste 95 de miliarde lei la finalul lunii septembrie 2018.

Citește și Economia României continuă să crească. Datele INS pentru ianuarie-septembrie 2018