Stiri: Constructii

Rezultate Cemacon 2021

Rezultate Cemacon 2021: Compania estimează afaceri de 166,77 milioane de lei

04.05.2021

Rezultate Cemacon 2021. Producătorul de cărămizi Cemacon, deţinut de Dedeman, estimează pentru acest an un profit net de 29,96 milioane lei şi o cifră de afaceri de 166,77 milioane lei. Avansul preconizat pentru cei doi indicatori va fi de 33% , faţă de anul trecut, potrivit bugetului pentru anul curent aprobat de acţionarii companiei.

Anul trecut, compania a realizat o cifră de afaceri netă de 125,25 milioane lei şi un profit net de 22,53 milioane lei.

Rezultate Cemacon 2021. Creştere puternică

După un an 2020 marcat de pandemie şi de măsurile restrictive adoptate în acest context, în care totuşi Cemacon a reuşit o performanţă comercială şi financiară bună, mai ales în a doua parte a anului, recuperând din cantităţile de produs vândut în trimestrul 2, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2021 este unul de creştere puternică a cifrei de afaceri şi a rezultatului net. Se ţinteşte depăşirea performanţelor record din 2019 prin fructificarea investiţiilor derulate în ultimii ani, a portofoliului de produse şi a poziţionării de brand, precum şi a eficienţei procesului de producţie. Conform reprezentanţilor companiei, premisa de bază este reprezentată de o evoluţie pozitivă a cererii de materiale de zidărie şi absenţa unor evenimente cu puternic impact negativ asupra pieţei.

Investiţii

Compania şi-a stabilit investiţii de 33,38 milioane lei pentru acest an.

Astfel, în ciuda volatilităţii crescute induse de epidemia de coronavirus, Cemacon va susţine un efort investiţional semnificativ şi în anul 2021. Principalele investiţii propuse fac referire la proiecte cu finanţare din fonduri nerambursabile, menite a aduce un impact imediat şi semnificativ în business; de asemeni, se vor finaliza câteva repere de investiţii aflate în curs la începutul acestui an. Pe lângă acestea, alocările mai vizează investiţii de reparaţii capitale, înlocuire şi upgrade pentru mai multe zone de activitate din companii, precum şi investiţii noi, toate cu rol important în continuitatea activităţii companiei şi în eficientizarea de cost.

Citeşte şi Concurenţa analizează tranzacţia prin care Dedeman preia Cemacon