Stiri: Agricultura

Rezultate Corteva 2019

Rezultate Corteva 2019. Anunțul făcut de companie

10.02.2020

Rezultate Corteva 2019. Corteva a anunțat rezultatele financiare pentru trimestrul al patrulea din 2019. Așadar, compania își consolidează poziția de lider pe piață, prin creșterea cotei de piață (MS)% în afacerea cu semințe și produse pentru protecția plantelor în 2019.

Rezultate Corteva 2019. EBITDA Operațional

EBITDA Operațional a fost de 2,0 miliarde $. Nivelul este mai mic cu 4% față de anul anterior, scădere datorată provocărilor climatice din America de Nord și impactului generat de cursul valutar. Totuși, provocările au fost compensate de:

  • economiile de costuri
  • venitul din cesionări
  • veniturile din lansarea de produse noi

În afara Americii de Nord, vânzările nete în 2019 au crescut cu 1%, înregistrând o creștere de 1% pe segmentul de Protecția Plantelor și neschimbate pe segmentul de Semințe.

Rezultate Corteva 2019. Produse noi

Produsele noi au dus la o creștere a vânzărilor organice în restul lumii de 7% pentru Protecția Plantelor și de 6% pentru Semințe.

Vânzările nete raportate pentru anul financiar 2019 au fost de 13,8 miliarde $, mai mici cu 3% față de anul anterior, variație generată de cursul valutar.

Rezultate Corteva 2019. Profitul per acțiune

Profitul GAAP pe acțiune (EPS) din operațiunile continue a fost de 0,02 $ pentru întreg anul financiar – iar venitul GAAP din activități continue după impozitare a fost de 26 milioane $.

Sinergiile costurilor de fuziune au fost de aproximativ 350 milioane $ pentru 2019, urmând să producă 1,2 miliarde $ până în 2021.

Corteva a returnat aproximativ 220 milioane $ acționarilor în 2019, conform cu angajamentele anterioare.

Ce spune conducerea companiei?

„Rezultatele obținute demonstrează că am valorificat avantajele oferite de produsele noastre pentru a realiza o creștere organică peste pragul pieței, în special în afara Americii de Nord. Am livrat, de asemenea, pe baza angajamentelor noastre de sinergie a costurilor și am îmbunătățit productivitatea. În primele șase luni în calitate de companie independentă, am demonstrat puterea noastră colectivă și capacitatea de a naviga într-o piață cu condiții fără precedent, pentru a finaliza anul cu succes. Privind înainte, ne așteptăm la condiții climatice mai favorabile în America de Nord, pentru a ne îmbunătăți performanțele. Ne menținem angajamentul de a genera plusvaloare acționarilor și rezultate financiare în conformitate cu prioritățile noastre declarate,” a spus James C. Collins, Jr., Corteva Chief Executive Officer.

Rezultate Corteva 2019. Lider în România

Echipa din țara noastră a demonstrat performanțe puternice. Compania și-a menținut poziția de lider pe piață în 2019.

S-au înregistrat creșteri pentru următoarele segmente:

  • seminte și produse pentru Protecția Plantelor, prin îmbunătățirea cotei de piață la culturile de porumb si floarea soarelui
  • piața erbicidelor pentru cereale păioase

În ciuda provocărilor climatice din piață, Corteva Agriscience a avut o creștere semnificativă pentru afacerea cu semințe, plus 3% MS la porumb, de la 33% la 36%, consolidându-și poziția de lider. La floarea soarelui, cu o creștere de 3% MS, de la 44% la 47% suntem în continuare leader detașat.

Potrivit studiului Kleffmann, Corteva și-a îmbunătățit semnificativ și cota de piață la erbicidele pentru culturile de cereale păioase, crescând cu 5% MS, de la 28% la 33%. De asemenea, compania și-a asigurat poziția de lider și pe piata erbicidelor pentru rapița de toamnă. Aici vorbim de produsul Galera Super, având în 2019 un MS de 59%.

Citește și Taxa clawback continuă să înregistreze creșteri. Avertismentul transmis de producătorii de medicamente