Stiri: Agricultura

Raportul de sustenabilitate Corteva Agriscience

Rezultate financiare solide pentru Corteva în trimestrul 1 din 2022

19.05.2022

Rezultate Corteva trimestrul 1 din 2022. Compania raportează rezultate financiare solide pentru primul trimestru al anului 2022. Vânzările nete pentru primul trimestru al anului 2022 au crescut cu 10% față de anul precedent, cu câștiguri pe ambele segmente. Vânzările organice au avansat cu 16% în aceeași perioadă, generate de sporuri procentuale de două cifre în toate regiunile.

De asemenea, vânzările nete de semințe au crescut cu 1% și vânzările organice au crescut cu 7% pe an, cu câștiguri notabile în EMEA și America Latină, parțial afectate de calendarul sezonier al livrărilor de semințe în America de Nord. Prețul a crescut cu 8% la nivel global datorită execuției continue a strategiei asumate.

Vânzările nete pe segmentul de produse de protecție a plantelor s-au majorat cu 23%, iar vânzările organice au crescut cu 29%, cu regiunea America de Nord lider de vanzări. Creșterile în volum au fost determinate de cererea timpurie și de lansările noilor produse, incluzând erbicidele EnlistTM și RinskorTM, cât și a fungicidului ZorvecTM. Majorările prețurilor au reflectat o execuție puternică în toate regiunile ca răspuns la creșterea de natură inflaționistă a costurilor.

Standardul GAAP

În standardul GAAP, veniturile și câștigul per acțiune (EPS) din operațiuni continue au fost 577 milioane $ și, respectiv, 0.79 $ pe acțiune pentru primul trimestru al anului 2022. EBITDA operațional a fost de 1.04 miliarde $, o îmbunătățire cu 15% față de anul precedent, datorită execuției solide a politicii de prețuri și a câștigurilor din volum în toate regiunile, parțial afectate de inflație și de variații negative ale cursului valutar. Câștigul pe acțiune (EPS operațional) a fost de 0.97 $, în creștere cu 23% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Conducerea companiei a oferit estimări privind vânzările nete și EBITDA Operațional pentru tot anul 2022. Compania se așteaptă ca vânzările nete să fie cuprinse între 16.7 miliarde $ și 17 miliarde $ și EBITDA Operațional între 2.8 miliarde $ și 3.0 miliarde $. Compania și-a ajustat așteptările pentru EPS operațional pentru anul 2022, care este așteptat să fie în intervalul 2.35 $ și 2.55 $ per acțiune, reflectând un numar mediu mai mic de acțiuni (nota – au avut loc răscumpărări de acțiuni).

Rezultate Corteva trimestrul 1 din 2022. Ce spun reprezentanţii companiei?

“În anul 2022 Corteva a avut un start generat de creșteri procentuale cu două cifre ale vânzărilor și o creștere a EBITDA Operațional în primul trimestru al anului, acestea reflectând o activitate susținută în ciuda unui mediu macroeconomic și geopolitic provocator care include situația actuală din Europa de Est.

Compania a făcut progrese în ceea ce privește strategia de a accelera performanța, inclusiv realinierea business-ului care a fost anunțată de curând, în acest fel simplificându-se procesele interne și mărind viteza cu care se desfășoară lucrurile în cadrul companiei.

Privind în viitor, ne așteptăm ca fundamentele unei piețe sănătoase să continue, având în vedere prețurile record ale mărfurilor agricole, nivelurile ridicate ale veniturilor din agricultură și creșterea cererii de alimente la nivel global.

Ne menținem angajamentul de a oferi fermierilor soluții durabile pentru a stimula productivitatea și de a reduce presiunea actuală asupra sistemului alimentar global”, a afirmat Chuck Magro, Chief Executive Officer Corteva.

Performanța operațională

Compania a anunțat recent modificări ale modelului organizațional, trecând de la un model matriceal la un model axat pe unitatea de business în vederea unei alinieri atât a resurselor, cât și a structurii costurilor la nevoile specifice ale fiecărui “business”, sporind astfel responsabilitatea în livrarea către consumatori și execuția operațională.

Tim Glenn a fost numit Executive Vice President, Seed Business Unit, cu responsabilitate deplină și autoritate corespunzătoare în conducerea francizei globale a segmentului de semințe, pentru a aduce cele mai bune soluții la nivel mondial fermierilor și consumatorilor din întreaga lume, maximizând randamentul și profitabilitatea.

Totodată, Robert King s-a alăturat echipei Corteva în calitate de Executive Vice President, Crop Protection Business Unit, conducând operațiunile globale pe segmentul de protecția plantelor, inclusiv pe lanțul de aprovizionare și producție; astfel vom putea oferi fermierilor tehnologii durabile și diferențiate necesare pentru a îmbunătăți productivitatea și profitabilitatea.

Rezultate Corteva trimestrul 1 din 2022. Noile produse

În timpul primului trimestru, Agenția de Mediu EPA a emis etichete suplimentare actualizate pentru erbicidele Enlist One® și Enlist Duo®, eliminând cele mai multe restricții geografice pentru anumite specii și a fost extins accesul la peste 98% din zona de producție a boabelor de soia din SUA, oferind astfel fermierilor acces la această tehnologie eficientă de control al buruienilor. Cultivatorii vor câștiga în acest mod mai multă încredere în valoarea sistemului de control al buruienilor EnlistTM, ca soluție integrată de cea mai bună calitate.

Compania a raportat creșteri de vânzări pentru noile produse de protecția plantelor – în creștere cu 180 de millioane $ față de primul trimestru al anului 2021, o creștere de aproape 60% care reflectă cererea continuă pentru tehnologiile de vârf din industrie, cum ar fi erbicidul EnlistTM, insecticidul IsoclastTM și fungicidul ZorvecTM.

Corteva părăseşte Rusia

Compania a luat măsuri pentru a atenua impactul crizei umanitare asupra securității alimentare și părăsește piața din Rusia.

Pe parcursul trimestrului, compania a lucrat îndeaproape cu clienții ucraineni pentru a livra produsele necesare începerii sezonului, cât și pentru a reduce impactul negativ asupra crizei umanitare actuale.

„Având în vedere situația actuală în ceea ce privește războiul Rusiei împotriva Ucrainei, compania a luat decizia de a se retrage din Rusia și, după ce a întrerupt deja noile vânzări din țară, inițiază un plan de oprire a activităților de producție și a business-ului.

Având în vedere amenințarea pe care o reprezintă războiul pentru securitatea alimentară la nivel mondial, pentru a reduce impactul său asupra producției alimentare globale, Compania a anunțat de asemenea planuri de a dona semințe Ucrainei, Africii și regiunii Orientului Mijlociu pentru sezonul de producție 2023”, conform Corteva.

Segmentul Semințe

Vânzările nete pentru segmentul semințe au fost de 2.5 miliarde $ în primul trimestru al anului 2022, în creștere ușoară față de primul trimestru al anului 2021. Acest rezultat s-a datorat majorării cu 8% a prețurilor. Acest câștig a fost parțial afectat de o scădere de 1% a volumelor și de un impact valutar nefavorabil de 6%.

Creșterea prețului a fost determinată de o execuție puternică la nivel global, condusă de EMEA și de America de Nord, cu un preț al porumbului care a crescut cu 8% la nivel mondial. Scăderea volumului a fost determinată de calendarul sezonier al livrărilor în America de Nord, care a fost parțial compensată de cererea puternică de porumb din Brazilia. Impactul valutar nefavorabil a fost generat de variația cursului lirei turcești și al Euro.

EBITDA operațional pe segment a fost de 569 milioane $ în primul trimestru al anului 2022, în scădere cu 8% față de primul trimestru al anului 2021. Execuția prețurilor și acțiunile continue privind eficientizarea costurilor și a productivității au fost afectate puternic de calendarul sezonier din America de Nord, de costurile mai mari de aprovizionare și transport, de impactul nefavorabil al cursurilor valutare și de impactul nefavorabil al reevaluării unei investiții în capital.

Rezultate Corteva trimestrul 1 din 2022. Protecția Plantelor

Vânzările nete pentru segmentul de protecție al plantelor au fost de aproximativ 2.1 miliarde $ în primul trimestru al anului 2022, comparativ cu aproximativ 1.7 miliarde $ în primul trimestru din 2021. Rezultatul s-a datorat unei majorări de 18% a volumului și unei creșteri de 11% a prețurilor. Aceste câștiguri au fost afectate parțial de impactul negativ al portofoliului, evaluat la 1% și de un impact negativ asupra cursului valutar evaluat la 5 %.

Creșterile de volum au fost determinate de cererea puternică de erbicide în America de Nord din cauza preocupărilor legate de aprovizionare, în tandem cu introducerea continuă a produselor noi care se diferențiază de competiție, inclusiv erbicidele EnlistTM, ArylexTM și RinskorTM și fungicidul ZorvecTM.

Majorarea preţurilor

Majorarea prețurilor a fost determinată de creșterea din America de Nord, inclusiv de prețurile mai mari pentru materii prime și de costurile logistice crescute. Impactul valutar nefavorabil a fost generat de evoluția lirei turceaști și celei a Euro. Impactul portofoliului a fost determinat de o cesionare în Asia Pacific.

EBITDA operațional pe acest segment a fost de 491 milioane $ în primul trimestru al anului 2022, în creștere cu 53% față de anul 2021. Avansul prețurilor și a volumului, precum și acțiunile continue privind costurile au compensat atât impactul nefavorabil al cursului valutar, cât și costurile de achiziție mai ridicate (inclusiv costurile materiilor prime, cât și costurile de vânzare mai mari ale SG&A).

Marja EBITDA s-a îmbunătățit cu 460 de puncte de bază față de perioada anterioară a anului, în mare parte determinată de tehnologii noi și care diferențiază produsele de cele ale competitorilor.

Perspective pentru 2022

Compania confirmă proiecțiile oferite anterior privind vânzările nete și estimările EBITDA operațional pentru întregul an 2022. Corteva se așteaptă la venituri nete din vânzări de 16.7 miliarde $ și 17.0 miliarde $, care, în medie , reprezintă o creștere netă a vânzărilor de aproximativ 8% și o creștere organică a vânzărilor de 11%.

Compania estimează ca EBITDA operațional va fi în intervalul de 2.8 – 3.0 miliarde $. EPS (câștigul pe acțiune) operațional a fost ajustat, între 2.35 și 2.55 $ pe acțiune, pentru a reflecta un număr mediu de acțiuni mai mic.

Corteva declară că nu poate să reconcilieze rezultatele financiare viitoare non-GAAP cu cele GAAP din SUA. Astfel, compania nu poate previziona, fără a face eforturi nerezonabile, apariția anumitor evenimente ulterioare semnificative asupra cărora nu are niciun fel de control.

Citeşte şi Corteva Agriscience investeşte 14 milioane de euro în stația de la Afumați