Stiri: Constructii

Rezultate CREATON 2019

Rezultate CREATON 2019. Afacerile companiei, în creștere

12.02.2020

Rezultate CREATON 2019. CREATON, lider german în producția de țigle ceramice, parte a ETEX Group, a înregistrat vânzări de 65 milioane de euro vânzări. De asemenea, compania dețină o cotă de 22% din piața de țigle ceramice.

Compania gestionează din România prezența și în Bulgaria și Moldova. În plus, din cifra de afaceri de 9,7 milioane de euro din regiune, în 2019, în România s-au realizat 90% din vânzări.

Rezultate CREATON 2019. Ce spune conducerea companiei?

“Această cifră clasează țara pe al doilea loc, aproape de Ungaria, la vânzările din sud-estul Europei, care au ajuns în 2019 la 37,5 milioane de euro”, declară Manuel Buturugă, Sales Director, CREATON South East Europe.

Rezultate CREATON 2019. 10 ani de prezență în România

În cei zece ani de prezență a grupului în România au fost realizate o serie de proiecte speciale. Printre acestea se numără:

  • acoperișul bisericii din ansamblul muzeu „Cimitirul Vesel” de la Săpânța
  • acoperișul palatului Vulturul Negru din Oradea
  • acoperișul Spitalului Militar din Timișoara.

Cele mai mari vânzări

“Zona Transilvaniei reprezintă 60% din totalul vânzărilor în România, remarcăm însă o creștere a cererii în afara arcului Carpatic, care în urmă cu 6 ani reprezenta doar 15% din totalul vânzărilor în România. Investiția medie pentru un proiect este de 3000 – 4000 de euro, pentru o învelitoare cu o suprafață de 200 mp. În aceste costuri sunt incluse și accesoriile care aduc un plus de performanță sistemului de învelitoare – membrana anticondens, elementele ceramice de ventilație sau sistemele de siguranță pentru acoperiș”, declară Manuel Buturugă, Sales Director, CREATON South East Europe.

Rezultate CREATON 2019. Planuri de dezvoltare

CREATON estimează pentru următorii ani o creștere moderată de 5-6% a pieței învelitorilor ceramice și din beton în România.

„În continuare ne propunem consolidarea cotei de piață și o creștere care să fie susținută de capacitățile de producție ale fabricilor din Ungaria, Germania și Polonia. Estimăm totodată o creștere accentuată a modelelor de țigle tip solzi și a modelelor de țiglă interlocking plată, care vor fi principalii vectori de vânzare” adaugă Manuel Buturugă.

Rezultate CREATON 2019. Produse inovative

Investiția în tehnologii avansate de producție, cum este tehnologia Keralis de fabricare a țiglelor ceramice, permite realizarea unor modele unicat pe piață. Acestea prezintă caracteristici superioare din punct de vedere al rezistenței.

Materialul solid, temperatura de coacere mai mare de 1000 ºC și modul de tratare al suprafețelor, le asigură țiglelor ceramice CREATON o absorbție de apă extrem de redusă și astfel rezistență crescută împotriva intemperiilor, a înghețului care afectează o țiglă obișnuită.

“Caracteristicile materiei prime și tehnologia rafinată de fabricare asigură frumusețea suprafeței țiglelor, naturalețea și posibilitatea de adaptare la arhitectura construcției. Fie că este vorba despre țigle netede naturale, sau cu suprafețele tratate, toate au caractere unice”, mai explică Manuel Buturugă.

Citește și FintechOS, printre cele mai bine finanțate start-up-uri din Europa