Stiri: Companii

Rezultate Euroins 2021.

Rezultate Euroins 2020. Numărul de asigurări vândute, în creştere

26.08.2020

Rezultate Euroins 2020. Compania de asigurări Euroins România anunţă indicatorii operaţionali pentru prima jumătate a anului. Compania a raportat pentru 30 iunie 2020 o creştere cu 8% a numărului de poliţe vândute în prima jumătate a anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.

Rezultate Euroins 2020. Prime brute subscrise

Valoarea primelor brute subscrise a fost de 662,2 milioane lei, în creştere cu 7% de la an la an.

Valoarea despăgubirilor plătite în prima jumătate a anului a crescut cu 25% faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, până la 504,5 milioane lei. Avansul a venit pe fondul aprobării şi rambursării despăgubirilor mai rapid după lansarea în aprilie a platformei online de constatare a daunelor, respectiv a îmbunătăţirii activităţii serviciului de call center.

Rezultate Euroins 2020. Despăgubiri

Euroins România a plătit cu 26% mai multe despăgubiri în primul semestru 2020 faţă de semestrul I 2019 şi a continuat să îndeplinească cerinţele de constituire a rezervelor prin creşterea rezervei de daună.

Valoarea medie a despăgubirii RCA plătită rămâne stabilă, cu o uşoară scădere de la an la an.

Asigurarea de călătorie Travel

De asemenea, produsul Travel de asigurări de călătorie a avut vânzări bune în prima jumătate a verii. Mulţi români care călătoresc în staţiuni bulgare au optat pentru această asigurare premium, valabilă pentru mai multe călătorii. Pe lângă acestea, numărul de petiţii depuse la ASF România a scăzut cu 45% în august, faţă de ianuarie 2020.

Rezultate Euroins 2020. Majorare de capital

Pe de altă parte, noul consiliu de administraţie a luat decizia de a proceda la o majorare de capital  în valoare de aproape 100 de milioane de lei sub forma unor:

  • datorii subordonate
  • infuzii de capital

Fondurile vor fi vărsate integral în următoarele două luni.

Această majorare de capital indică angajamentul pe termen lung al acţionarilor şi investitorilor faţă de Euroins România şi piaţa de asigurări din România, unde sunt luate în considerare noi achiziţii, după aprobarea estimată a tranzacţiei Ergo.

Citeşte şi Reţea 5G Orange. Compania face un anunţ extrem de important