Stiri: Companii

Rezultate Euroins 2021.

Rezultate Euroins 2021: Venituri în creştere, în trimestrul I

02.06.2021

Rezultate Euroins 2021. Eurohold, cel mai mare holding public din Bulgaria şi proprietarul Euroins, a raportat performanţe solide în primul trimestru al anului 2021 în contextul celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus, conform situaţiei financiare consolidate a holdingului pentru perioada ianuarie-martie 2021. Holdingul a reuşit să-şi readucă rezultatele aproape de nivelurile atinse în urmă cu un an, când economia europeană era încă în creştere şi coronavirusul de abia începea să se răspândească.

Activele grupului au crescut cu 3,2%, până la 860 milioane euro.

Rezultate Euroins 2021. 127 milioane de euro

Veniturile din primele Euroins Insurance Group (EIG) au crescut cu 6,4%, până la 127 milioane euro.

În primele trei luni ale anului 2021, Eurohold a raportat venituri de aproximativ 216 milioane euro, aproape de nivelul din aceeaşi perioadă a anului precedent. Activitatea de asigurări a grupului, concentrată în Euroins Insurance Group (EIG) a contribuit cel mai mult la performanţa holdingului. Veniturile din activitatea de asigurări au crescut cu un procent faţă de anul anterior, până la 192 milioane euro.

Prima brută subscrisă a EIG a crescut cu 6,4% până la 127 milioane euro. Veniturile generate de activitatea financiară şi investiţională a holdingului au crescut cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020, până la 1,41 milioane euro. Celelalte două segmente din activitate – leasingul şi vânzările de autoturisme, au raportat, de asemenea, performanţe stabile. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că ambele sectoare au fost printre cele mai afectate de criză. Veniturile din activitatea de leasing au crescut cu 11%, până la aproximativ 3,22 milioane euro.

Profitabilitatea operaţională

Eurohold şi-a îmbunătăţit profitabilitatea operaţională, deoarece EBITDA a crescut cu 2% faţă de anul trecut, ajungând la 6,24 milioane euro. Rezultatul financiar net s-a ridicat la 600.000 euro în primul trimestru al anului 2021, comparativ cu 1,69 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului precedent. Scăderea acestui indicator s-a datorat costurilor financiare mai mari.

Începând din martie 2021, activele Eurohold au ajuns la 860 milioane euro, cu 3,2% mai mult decât în ​​decembrie 2020.

Rezultate Euroins 2021. O revenire la nivelurile dinaintea crizei

„Rezultatele noastre din primul trimestru al anului 2021 arată o rezistenţă puternică şi vedem o revenire la nivelurile dinaintea crizei. Grupul Eurohold raportează performanţe solide dacă comparăm perioada actuală cu primul trimestru din 2020, când rezultatele noastre erau în creştere şi criza încă nu a început. Performanţa generală din 2020 şi de la începutul anului 2021 ne-a arătat rezistenţa şi capacitatea de a face faţă unei situaţii extraordinare. Suntem recunoscători angajaţilor noştri, clienţilor şi partenerilor pentru eforturile, înţelegerea, sprijinul şi încrederea pe care o au în noi. În ciuda marilor provocări, suntem încrezători că vom îndeplini aşteptările şi ne vom atinge obiectivele pentru acest an”, a declarat Kiril Boshov, preşedintele Consiliului de Administraţie al Еurohold.

Citeşte şi Euroins, sancţionată de ASF cu 500.000 de lei