OMV Petrom

Rezultate excepţionale pentru OMV Petrom în primele trei luni din 2018

03.05.2018

Grupul OMV Petrom a anunţat că a încheiat primul trimestru din 2018 cu un profit net de 854 milioane de lei, în creştere cu 38% faţă de perioada similară a 2017, când a raportat 618 milioane de lei. De asemenea, valoarea vânzărilor consolidate a crescut uşor, cu 5%, comparativ cu T1/17, susţinută de preţuri mai mari ale produselor petroliere şi gazelor naturale şi de volume mai mari ale vânzărilor de electricitate, contrabalansate parţial de volume mai mici ale vânzărilor de gaze naturale şi preţuri mai mici ale energiei electrice.

Vânzările din Downstream Oil au reprezentat 70% din totalul vânzărilor consolidate, în timp ce vânzările din Downstream Gas au reprezentat 28% şi cele din Upstream 2% (vânzările din Upstream fiind, în mare parte, vânzări în interiorul Grupului, nu către terţi), relevă un comunicat al OMV Petrom.

Rezultatul din exploatare CCA excluzând elementele speciale a crescut în T1/18 cu 25% la 958 milioane de lei, ca urmare a condiţiilor de piaţă favorabile şi disciplinei costurilor.

Profitul net CCA excluzând elementele speciale atribuibil acţionarilor OMV Petrom SA a fost 752 milioane de lei, în creştere cu 28% raportat la trimestrul 1 din 2017, când acesta s-a situat la 586 milioane de lei.

În ceea ce priveşte rezultatul financiar net, acesta s-a deteriorat cu 11%, de la o pierdere de 56 milioane de lei în T1/17 la o pierdere de 63 milioane de lei în T1/18, reflectând în principal cheltuieli mai mari din diferenţe de curs valutar, contrabalansate parţial de creşterea netă a veniturilor din dobânzi.

Prin urmare, profitul înainte de impozitare în T1/18 a fost de 1,017 miliarde de lei şi a crescut cu 37% comparativ cu T1/17.

De asemenea, la finele lunii aprilie, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor (AGOA) a aprobat Bugetul de Venituri și Cheltuieli al OMV Petrom S.A. pentru anul financiar 2018, cu investiții estimate la 5,55 mld. lei (incluzând și creșteri ale participațiilor deținute de OMV Petrom S. A. în filialele din grup, care sunt eliminate la consolidare).

AGOA a aprobat distribuirea de dividende pentru anul financiar 2017 în suma brută de 1.133 mil. lei (dividend brut pe acțiune în valoare de 0,020 lei).

„Conform celor mai bune informații disponibile, confirmăm că situațiile financiare interimare consolidate simplificate neauditate întocmite pentru perioada de trei luni încheiată la 31 martie 2018 oferă o imagine corectă și conformă cu realitatea a activelor, obligațiilor, poziției financiare și a situației veniturilor și cheltuielilor Grupului OMV Petrom, așa cum este prevăzut de standardele de contabilitate aplicabile, și că Raportul Directoratului oferă o imagine corectă și conformă cu realitatea a evenimentelor importante care au avut loc în decursul primelor trei luni ale anului financiar 2018 și a impactului acestora asupra situațiilor financiare interimare consolidate simplificate, precum și o descriere a principalelor riscuri și incertitudini”, a afirmat conducerea companiei.

 

 

Citiți și despre:

  • Schimbări în Directoratul OMV PetromSchimbări în Directoratul OMV Petrom OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din Sud Estul Europei, a anunţat numirea Lăcrămioarei Diaconu-Pinţea în funcţia de membru al Directoratului OMV Petrom, aceasta fiind responsabilă cu […]
  • OMV Petrom a descoperit un zăcământ de ţiţei şi gaze în judeţul BuzăuOMV Petrom a descoperit un zăcământ de ţiţei şi gaze în judeţul Buzău OMV Petrom şi Hunt Oil Company of Romania (Hunt Oil) au descoperit un nou zăcământ de ţiţei şi gaze în judeţul Buzău, zăcământ care are potenţialul să fie cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din […]
  • Rezultatele Grupului OMV Petrom pentru T3 2017Rezultatele Grupului OMV Petrom pentru T3 2017 Rezultatele și situațiile financiare înregistrate de Grupul OMV Petrom în T3 2017 au evidențiat o valoare foarte bună a fluxului de trezorerie extins, în sumă de 959 mil lei, și un nivel excelent al […]
  • Profitul OMV Petrom, scădere majoră în primul semestruProfitul OMV Petrom, scădere majoră în primul semestru Profitul net al OMV Petrom a scăzut în prima jumătate a acestui an cu 25%, la 1,04 miliarde lei (234,1 milioane euro), în contextul declinului vânzărilor cu 18%, la 8,81 miliarde de lei (1,98 miliarde euro), […]
  • OMV Petrom a trecut pe pierdere în 2015OMV Petrom a trecut pe pierdere în 2015 OMV Petrom a trecut pe pierderi, anul trecut, înregistrând un rezultat net negativ de 690 milioane de lei, față de un profit net de 2,1 miliarde de lei în anul 2014. Acesta este primul an în care grupul […]