Rezultate financiare impresionante pentru Bittnet, în prima jumătate din 2018

03.09.2018

Rezultate financiare remarcabile pentru Bittnet, în primele şase luni ale anului curent. Astfel, în perioada menţionată, compania a avut venituri consolidate în valoare de 23,125 milioane. De asemenea, profitul şi EBITDA au înregistrat avansuri substanţiale.

Bittnet a anunţat, aşadar, că veniturile consolidate au avansat cu 2% comparativ cu primul semestru 2017.

Profitul companiei s-a dublat, de la 207.000 lei în perioada similară din 2018, până la un nivel de 411.000, în prima parte din 2018. Bittnet a raportat, totodată, o dublare a EBITDA. Acest indicator a ajuns la 1,4 milioane lei.

Rezultate financiare Bittnet. Ce spune CEO-ul companiei?

„Suntem foarte mulțumiți de rezultatele din prima jumătate a anului 2018, în special având în vedere faptul că acestea au fost realizate în timpul procesului de integrare a două echipe – Bittnet și dendrio. Astăzi, infrastructura noastră de IT, echipa de vânzări, echipa tehnică și echipa de operațiuni unificate ne permit să ne bucurăm de economii de scară, abordând atât clienții cât și furnizorii sub motto-ul One Single Organization”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

Rezultatul pozitiv a fost susţinut de dezvoltarea celor două linii de Business cheie. Este vorba de IT Integration & Cloud, divizie care a avut o creștere a veniturilor de 37%, și de divizia Training IT. Acest segment a crescut cu 8,5%, compania fiind în continuare lider de piaţă.

„Ratele de creștere pentru ambele linii principale de afaceri confirmă validitatea strategiei pe care am implementat-o cu câțiva ani în urmă. Diferența dintre rata de creștere a diviziilor de Training IT și IT Integration & Cloud, este una naturală, deoarece piața pentru aceasta din urmă este mai mare și include și migrația cloud, un segment care a apărut în urmă cu numai 3-5 ani în România”, a declarat Cristian Logofătu, CFO la Bittnet.

Acesta a mai spus că este mult mai facil să se înregistreze o creştere accelerată pe segmentul IT Integration & Cloud. Acest lucru se întâmplă chiar dacă Bittnet deţine o cotă de piaţă de sub 1%, comparatv cu cealaltă divizie unde compania este lider.

Rezultate financiare Bittnet. Evenimentul-cheie al anului 2017

Evenimentul-cheie al anului 2017 a fost reprezentat de preluarea GECAD NET. În acest context, în primele şase luni din 2018, compania s-a axat pe procesul de integrare al acestei companii.

S-a avut în vedere, prin urmare, şi optimizarea operațiunilor la nivelul grupului.

De asemenea, şi rebrandingul GECAD NET, prin schimbarea numelui în dendrio, a fost un proiect important. Această nouă divizie are drept scop să devină lider de piaţă în domeniul de integrare multi-cloud. Segmentul va oferi soluții complete de integrare IT.

Rezultate financiare Bittnet. Planuri de viitor

Pentru a doua parte a anului curent, Bittnet se va concentra pe integrarea ELIAN Solutions și Equatorial Gaming.

Momentan, Equatorial Gaming va continua să fie o companie independentă. În ceea ce priveşte ELIAN Solutions, compania va trece printr-un proces de integrare similar cu cel prin care a trecut şi GECAD NET.

Citeşte şi Piața de smartphone-uri din România, creştere peste aşteptări. Ce telefoane preferă românii?

Citiți și despre:

  • Profitul Bittnet s-a triplat în 2018Profitul Bittnet s-a triplat în 2018 Rezultate financiare Bittnet 2018. Grupul a anunțat că anul trecut și-a triplat profitul. Acesta a ajuns la 4,88 milioane de lei. De asemenea, veniturile consolidate au avut o creștere considerabilă, de […]
  • Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceriIdei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri. În perioada Sărbătorilor de Iarnă nu trebuie să vă neglijaţi nici partenerii de business şi nici angajaţii. Trebuie să le transmiteţi şi acestora, aşa cum […]
  • Grupul Legrand, rezultate financiare bune în primul semestru din 2019Grupul Legrand, rezultate financiare bune în primul semestru din 2019 Rezultate financiare Legrand 2019. Specialistul global în infrastructuri electrice și digitale a anunțat rezultatele financiare pentru primul semestru al 2019. Compania franceză a înregistrat o cifră de […]
  • Rezultate financiare ELKO Group 2018. Anunțul făcut de companieRezultate financiare ELKO Group 2018. Anunțul făcut de companie Rezultate financiare ELKO Group 2018. Anul trecut, compania a raportat o cifră de afaceri de peste 1.5 miliarde de dolari. De asemenea, veniturile ELKO au atins valoarea de 1 768 milioane dolari, în creștere […]
  • Zitec a preluat două agenții de digitalZitec a preluat două agenții de digital Zitec a anunțat că a preluat echipele și portofoliile agențiilor Bright și Symboli. Este vorba de două companii de web-design, e-commerce, dezvoltare software și marketing digital. Acestea au înregistrat în […]