Rezultate financiare impresionante pentru Bittnet, în prima jumătate din 2018

03.09.2018

Rezultate financiare remarcabile pentru Bittnet, în primele şase luni ale anului curent. Astfel, în perioada menţionată, compania a avut venituri consolidate în valoare de 23,125 milioane. De asemenea, profitul şi EBITDA au înregistrat avansuri substanţiale.

Bittnet a anunţat, aşadar, că veniturile consolidate au avansat cu 2% comparativ cu primul semestru 2017.

Profitul companiei s-a dublat, de la 207.000 lei în perioada similară din 2018, până la un nivel de 411.000, în prima parte din 2018. Bittnet a raportat, totodată, o dublare a EBITDA. Acest indicator a ajuns la 1,4 milioane lei.

Rezultate financiare Bittnet. Ce spune CEO-ul companiei?

„Suntem foarte mulțumiți de rezultatele din prima jumătate a anului 2018, în special având în vedere faptul că acestea au fost realizate în timpul procesului de integrare a două echipe – Bittnet și dendrio. Astăzi, infrastructura noastră de IT, echipa de vânzări, echipa tehnică și echipa de operațiuni unificate ne permit să ne bucurăm de economii de scară, abordând atât clienții cât și furnizorii sub motto-ul One Single Organization”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

Rezultatul pozitiv a fost susţinut de dezvoltarea celor două linii de Business cheie. Este vorba de IT Integration & Cloud, divizie care a avut o creștere a veniturilor de 37%, și de divizia Training IT. Acest segment a crescut cu 8,5%, compania fiind în continuare lider de piaţă.

„Ratele de creștere pentru ambele linii principale de afaceri confirmă validitatea strategiei pe care am implementat-o cu câțiva ani în urmă. Diferența dintre rata de creștere a diviziilor de Training IT și IT Integration & Cloud, este una naturală, deoarece piața pentru aceasta din urmă este mai mare și include și migrația cloud, un segment care a apărut în urmă cu numai 3-5 ani în România”, a declarat Cristian Logofătu, CFO la Bittnet.

Acesta a mai spus că este mult mai facil să se înregistreze o creştere accelerată pe segmentul IT Integration & Cloud. Acest lucru se întâmplă chiar dacă Bittnet deţine o cotă de piaţă de sub 1%, comparatv cu cealaltă divizie unde compania este lider.

Rezultate financiare Bittnet. Evenimentul-cheie al anului 2017

Evenimentul-cheie al anului 2017 a fost reprezentat de preluarea GECAD NET. În acest context, în primele şase luni din 2018, compania s-a axat pe procesul de integrare al acestei companii.

S-a avut în vedere, prin urmare, şi optimizarea operațiunilor la nivelul grupului.

De asemenea, şi rebrandingul GECAD NET, prin schimbarea numelui în dendrio, a fost un proiect important. Această nouă divizie are drept scop să devină lider de piaţă în domeniul de integrare multi-cloud. Segmentul va oferi soluții complete de integrare IT.

Rezultate financiare Bittnet. Planuri de viitor

Pentru a doua parte a anului curent, Bittnet se va concentra pe integrarea ELIAN Solutions și Equatorial Gaming.

Momentan, Equatorial Gaming va continua să fie o companie independentă. În ceea ce priveşte ELIAN Solutions, compania va trece printr-un proces de integrare similar cu cel prin care a trecut şi GECAD NET.

Citeşte şi Piața de smartphone-uri din România, creştere peste aşteptări. Ce telefoane preferă românii?

Citiți și despre:

  • A fost lansată prima rețea de test 5G transcontinentalăA fost lansată prima rețea de test 5G transcontinentală Ericsson, SK Telecom și Deutsche Telekom vor lansa o rețea de test 5G în Coreea de Sud și Germania. Rețeaua folosește tehnologii 5G, de exemplu soluții 5G Ready Core precum virtualizarea funcțiilor de rețea, […]
  • DevTalks Cluj-Napoca va avea loc pe 17 maiDevTalks Cluj-Napoca va avea loc pe 17 mai DevTalks, cea mai mare expo-conferință dedicată comunității de developeri din ţara noastră, revine pe 17 mai, la Grand Hotel Italia, în Cluj-Napoca. Evenimentul este organizat în jurul a patru scene […]
  • Venituri în creştere pentru SAP, în primul trimestruVenituri în creştere pentru SAP, în primul trimestru Compania SAP a înregistrat în primul trimestru al acestui an venituri din subscrieri cloud și suport de 509 milioane de euro, în creștere cu 131% comparativ cu aceeași perioadă din 2014. În ceea ce privește […]
  • SoftOne a încheiat 3 noi contracte pentru implementarea Cloud ERPSoftOne a încheiat 3 noi contracte pentru implementarea Cloud ERP Furnizorul de servicii ERP și Cloud, SoftOne România, a încheiat trei noi contracte pentru implementarea soluției Cloud ERP, cu Kronlift, Electro-Flux și Axa Service, companii care vor putea să își gestioneze […]
  • SMARTTECH Partners EXPO are loc pe 26-28 septembrie În perioada 26-28 septembrie 2018, la Romexpo, are loc SMARTTECH Partners EXPO – expoziția de tehnologii inovatoare și soluții IT&C de ultimă generație cu aplicație în trade, transport și logistică. […]