Capitalizare Bittnet 2019

Rezultate financiare bune pentru Bittnet, în 2017

19.02.2018

Anul 2017 a adus o creștere organică importantă pentru compania Bittnet, de 60%, precum și un profit net de 1,7 milioane lei. Capitalizarea de piață a companiei a atins valoarea de 7,3 milioane euro în ultima zi a anului 2017, de 5 ori mai mare față de momentul listării, în timp ce structura acționariatului a depășit 400 de acționari.

Rezultatele individuale ale Bittnet indică o creștere de 58% în venituri, de la 13,7 milioane lei la 21,7 milioane lei, integrarea serviciilor IT aducând 12,1 milioane lei (cu 46% mai mult față de 2016), trainingurile IT au contribuit cu 8,1 milioane lei (49% creștere), în timp ce serviciile cloud au înregistrat o creștere de aproape 400%, cu un venit total în valoare de 1,6 milioane lei în 2017. Profitul net al Bittnet a crescut astfel cu 43%, de la 1,2 milioane la 1,65 milioane lei.

GECAD NET, deși este aflată sub managementul Bittnet doar în ultimele trei luni ale anului, a reușit să încheie anul 2017 pe profit, pentru prima dată în ultimii 3 ani datorită reducerii costurilor. GECAD NET a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 21,5 milioane lei și un profit net de 145.000 lei.

“Cu o cifră de afaceri consolidată în 2017 de peste 43 milioane de lei, ne mutăm acum într-o nouă ligă, accea a companiilor de mărime medie. Cu toate acestea, ne păstrăm valorile tinere și ne menținem mentalitatea de start-up și creștere, deoarece vedem un potențial semnificativ pentru evoluție continuă și accelerată”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

Propunerea conducerii companiei pentru alocarea profiturilor din 2017 este de a le reinvesti, în conformitate cu strategia aleasă la momentul listării. Prin urmare, managementul are în plan să propună acționarilor ca societatea să-și majoreze capitalul prin distribuirea de acțiuni gratuite acționarilor, utilizând profiturile nerepartizate plus primele de emisiune din majorarea de capital realizată în ianuarie 2018.

„Am adoptat modelul de succes brevetat de Banca Transilvania, care combină capitalizarea profitului prin distribuirea de acțiuni gratuite și oferind investitorilor acțiuni noi la un preț preferențial. Acesta este modul nostru de a le mulțumi acționarilor noștri pentru încrederea pe care au investit-o în noi. Piata recunoaște deja valoarea acestui model, ținând cont de creșterea continuă a bazei de acționari, care a depășit 400 la sfârșitul anului 2017”, a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet.

Pentru 2018, compania intenționează să se dedice în continuare proiectelor cloud, cybersecurity, managed-services, precum și a exporturilor, acestea fiind stabilite deja ca surse solide de venituri. În plus, compania va continua să urmărească integrarea activității GECAD NET pentru a consolida poziția de one-stop-shop pentru servicii de integrare și training IT.

Conducerea companiei nu exclude achiziții sau investiții noi, dacă ele vor îndeplini criteriile de a aduce valoare acționarilor prin întărirea poziției competitive a companiei.

 

 

 

Citiți și despre: