Stiri: Energie

Rezultate financiare bune pentru Electrica

16.08.2015

Electrica a înregistrat în primul semestru al anului un profit net consolidat de 277 milioane lei, în creştere cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut. De asemenea, profitul operaţional a fost de 317 milioane lei, cu 14% mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2014, conform raportului semestrial al companiei.

În primele şase luni din acest an, Electrica a înregistrat venituri din exploatare în valoare de 2,72 miliarde lei, în creştere cu 9,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Această creştere se datorează faptului că veniturile din segmentul de distribuţie de energie electrică au crescut cu 7%, la aproape 1,22 miliarde lei, evoluţie determinată de creşterea cantităţii distribuite cu 6% faţă de perioada similara a anului 2014, în linie cu previziunile.

De asemenea, un alt factor semnificativ care a contribuit la creşterea veniturilor din exploatare a fost că veniturile din segmentul de furnizare de energie electrică au crescut cu 5%, la 2,16 miliarde lei.

„Rezultatele la nivelul grupului au înregistrat şi în semestrul I din acest an o evoluţie pozitivă, în linie cu obiectivele asumate. Creşterea profitabilităţii vine aproape natural, ca efect al acţiunilor de restructurare şi reorganizare a segmentului de servicii energetice, de eficientizare a activităţilor noastre, dar şi în urma investiţiilor realizate”, a declarat directorul general al Electrica SA, Ioan Roşca.