Stiri: Companii

Reducerea evaziuni fiscale

Rezultate financiare bune pentru EY, la nivel mondial

08.09.2017

Compania EY a înregistrat venituri globale în valoare de 31,4 miliarde dolari pentru anul fiscal care s-a încheiat la 30 iunie 2017 și o creștere de 7,8%, în moneda locală, comparativ cu anul fiscal precedent. Astfel, toate liniile de servicii au avut o creștere solidă în anul fiscal 2017: serviciile de audit au înregistrat un avans de 4%, asistenţa în afaceri de 10,4%, consultanța fiscală de 7,9% și serviciile de asistenţă în tranzacţii (TAS) de 15,5%.

În plus, serviciile digitale, consultanța de afaceri și tranzacțiile de capital au alimentat o creștere de două cifre a liniilor de business de Asistență în afaceri și Servicii de asistenţă în tranzacţii.

„EY s-a angajat să valorifice oportunitățile de transformare și inovare digitală în toate sectoarele și liniile de servicii. În acest sens, în anul fiscal 2017, a extins numărul de centre de inovare EY wavespace ™ de la nivel global. Cele 15 astfel de centre au rolul de a ajuta clienții să se adapteze la noul val de schimbări radicale și să dezvolte noi modele de afaceri prin colaborarea cu EY și prin utilizarea celor mai recente metodologii, prin adoptarea unei gândiri și a unei tehnologii inovatoare”, a anunţat compania.

În plus, compania a continuat dezvoltarea centrului său global dedicat inovării din Silicon Valley, care integrează inovația în toate liniile de business EY și generează noi proiecte de investiții și proiecte pilot în special în zone precum automatizarea proceselor prin robotizare (RPA), inteligenţa artificială și blockchain.

La ora actuală, EY este unul dintre cei mai importanți utilizatori ai tehnologiei RPA, care folosește peste 1.100 de roboți pentru a sprijini afacerile și clienții companiei.

În anul fiscal 2017, compania a lansat, totodată, o serie de proiecte-pilot, iar unul dintre cele mai importante este reprezentat de extinderea utilizării dronelor în cadrul proceselor de inventariere, ca parte a dezvoltării propriilor capabilităţi de auditare digitală.

250.000 de angajaţi

De asemenea, EY continuă să fie un lider global în recrutarea și dezvoltarea de talente. Peste 65.000 de persoane au fost angajate în anul fiscal 2017, iar peste două milioane de persoane au aplicat pentru un loc de muncă în cadrul organizației. Pe lângă profesioniștii în consultanță și asistență în afaceri, organizația include acum și 18.000 de profesioniști în domeniul datelor și al analizei și 2.100 de oameni de știință.

Numărul angajaților EY la nivel global a crescut, în perioada analizată, cu 7,3% față de anul fiscal 2016, la 250.000. 669 reprezentanți EY au fost promovați în funcția de partener. Diversitatea liderilor seniori a crescut și ea: 36% dintre noii parteneri provin din piețele emergente, iar femeile reprezintă aproximativ 30%.

Investiţii de 500 milioane de dolari

Totodată, EY a investit circa 500 de milioane de dolari în formarea propriilor echipe și a alocat peste 12 milioane de ore procesului de învățare pentru propriii angajați.

Rezultatele pe regiune

La nivelul zonelor geografice în care activează compania, Asia-Pacific a atins cea mai mare rată de creștere, de 11,3%, Europa, Orientul Mijlociu, India și Africa (EMEIA) – de 8,6%, cele două Americi de 7%, în timp ce Japonia a înregistrat o scădere marginală de 2% față de anul fiscal 2016.

La nivelul piețelor emergente în care operează, EY a raportat o creștere de 9%.