Stiri: Companii

Asigurari de calatorie

Rezultate financiare bune pentru Groupama Asigurări

06.09.2017

Valoarea primelor brute subscrise de compania Groupama Asigurări a crescut cu peste 5% în primul semestru al anului curent, față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 462 milioane de lei. Din primele totale, asigurările Non-Viaţă au avut o contribuţie de 445 milioane RON, în creştere cu 5,3% faţă de anul trecut, în timp ce rezultatul tehnic net după comisionare s-a îmbunătăţit, fiind susținut în mare parte de îmbunătățirea rezultatelor pe segmentele Sănătate, Accidente și Property (inclusiv Agro).

„Rezultatele înregistrate în prima jumătate a anului confirmă faptul că strategia noastră funcţionează şi că suntem pe drumul cel bun ȋn ceea ce priveşte câştigarea preferinţei românilor prin livrarea de produse şi servicii de calitate la un preţ corect,datorită angajamentului crescut al tuturor colegilor noştri. Vom continua să le oferim continuitate clienţilor noştri, persoane fizice sau companii, ȋntr-un mod simplu, predictibil şi flexibil,rămânând ȋn acelaşi timp fideli valorilor noastre – responsabilitate, solidaritate, proximitate și performanță”, a declarat François Coste, Director General al Groupama Asigurări.

De asemenea, valoarea primelor brute subscrise în categoria Sănătate și Accidente a înregistrat o creștere semnificativă, de 87%,în contextul potenţialului ridicat al acestui segment de piață, precum şi datorită eforturilor susținute de dezvoltare a acestei linii de business.

Şi segmentul de Property (inclusiv Agro) a avut o evoluție semnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut, marcând o creştere de peste 8%, până la 100 milioane de lei.

Pe segmentul Auto, polițele CASCO au înregistrat un avans de 9%, până la 189 milioane lei, în timp ce RCA a s-a redus cu 11% până la valoarea de 109 milioane lei.

Linia de Alte asigurări Non-viață – Transport, Răspunderi civile și Travel a avut o creștere de 9%.