Stiri: Energie

Rezultate financiare bune pentru Hexol, în primul semestru din 2017

27.07.2017

Creștere continuă pentru Hexol și în această perioadă a anului, rezultatele de la sfârșitul primului semestru reflectând continuarea trendului ascendent din ultimii ani. Aşadar, vânzările pe teritoriul național au avansat cu 10,2%, iar cele de la export cu 4,4%.

De această dată exportul, deși a crescut ușor, nu a mai fost motorul principal al creșterii Hexol®, fapt așteptat, de altfel, după o perioadă de 2 ani în care exporturile Hexol® au crescut extrem de susținut.

„Totalul exporturilor a ajuns la aproape 30% din vânzările totale ale firmei, în cele ce urmează eforturile managementului vor viza ambele direcții, cu un potențial deosebit pe piața externă”, declară Daniel Condratov, președintele companiei.

Vânzările generale au crescut cu 8,3% atingând, după primul trimestru, 1 500 tone.

Cifra de afaceri este și ea în creștere cu 13,3 % față de primul semestru al anului trecut (peste 8 000 000 lei), înregistrând profit operațional la jumătatea exercițiului financiar.

Compania Hexol a fost fondată în anul 1997 în Canada și a evoluat continuu în decursul anilor. Portofoliul de produse al companiei este unul extrem de vast, compania furnizând soluții sustenabile: lubrifianții pentru motoare și transmisii de vehicule, lubrifianți industriali, unsori și chimicale auto, produse destinate vehiculelor de pasageri cât și celor comerciale sau aplicațiilor industriale.