Stiri: Logistica

Rezultate financiare bune pentru Kuehne + Nagel, în prima jumătate a anului 2016

19.08.2016

Profitul brut al grupului elveţian Kuehne + Nagel a avansat cu 8%, la 3,257 milioane franci elveţieni, în primele şase luni ale anului 2016. Totuşi, în aceeaşi perioadă, cifra de afaceri netă a scăzut uşor. De asemenea, rezultatul operaţional (EBITDA) a crescut cu 10% la 547 milioane franci elveţieni, în timp ce încasările au avansat cu 9% la 356 milioane franci elveţieni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

“Prima jumătate a anului 2016 a fost influenţată de diferite tendinţe regionale de dezvoltare economică, comerţul global a prezentat o lipsă de impuls de creştere. Strategia noastră de a ne concentra pe creşterea organică şi câştigarea de segmente de piaţă prin oferirea de soluţii specifice domeniului au dus din nou la creşterea volumelor şi rezultatelor. Grupul nostru a oferit o performanţă solidă şi şi-a îmbunătăţi semnificativ profitul brut, şi odată cu această a crescut profitul”, a spus Dr. Detlef Trefzger, Director General / CEO al companiei Kuehne + Nagel Internaţional AG.

Transporturi maritime

Pe segmentul de transport maritim, compania a continuat să crească şi, pentru prima oară, a reuşit să manipuleze peste un milion de TEUri într-un trimestru. Faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, grupul şi-a crescut volumul de transport containerizat cu 5,8%. Această creştere mult peste medie a fost, în primul rând, rezultatul volumelor mai mari în afacerile de export din Asia în Europa şi SUA.

Transporturi aeriene

Conform companiei, pe piaţa globală a transporturilor aeriene cererea în scădere şi capacitatea în exces a dus la presiune asupra marjei. În acest mediu plin de provocări, Kuehne + Nagel a reuşit să-şi crească tonajul cu 2,9%. Avansul s-a datorat în principal expansiunii serviciilor orientate spre client şi soluţiilor pentru ramură industrială respectivă. Afacerile intense de export în Asia, Orientul Mijlociu şi Africa au contribuit şi ele la această dezvoltare. În comparaţie cu primele şase luni ale anului anterior, compania a crescut tonajul cu 1,3%.

Transporturi pe uscat

Pe segmentul transporturi pe uscat, compania a obţinut o creştere substanţială a cifrei de afaceri nete şi a profitului brut. În plus, grupul ReTrans complet integrat cu sediul în Statele Unite şi business-ul din Europa au contribuit considerabil la această performanţă pozitivă.

Cifra de afaceri netă a crescut cu 22,6% şi profitul brut cu 12,6 %. EBIT a avansat de la 14 milioane de franci elveţieni la 17 milioane de franci elveţieni.

Logistica Contractuală

Totodată, implementarea reuşită a noilor afaceri s-a accelerat în al doilea trimestru al anului curent. Astfel, profitul brut a crescut cu 9,7 % în această perioadă, faţă de 5,1 % în primul trimestru al anului 2016. Faţă de primele şase luni ale anului anterior, creşterea de 6,9% a cifrei de afaceri nete a depăşit creşterea pieţei. Profitul brut a crescut cu 7,4% în comparaţie cu anul anterior iar EBIT a crescut de la 56 milioane franci elveţieni la 70 milioane de franci elveţieni.

“În al doilea trimestru, Grupul Kuehne + Nagel şi-a ameliorat performanţa şi a reuşit să îşi crească segmentele de piaţă într-un mediu economic eterogen. Pe baza concentrării sale strategice reuşite, avem încredere că putem continuă avântul reprezentat de creşterea volumului şi a profitului în a două jumătate a anului din perspectiva situaţiei curente”, a spus Dr. Joerg Wolle, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei Kuehne + Nagel Internaţional AG.