Stiri: Logistica

Rezultate financiare bune pentru Pall-Ex România, în 2015

31.05.2016

Pall-Ex România, lider de piaţă pe segmentul serviciilor de transport express de mărfuri paletizate, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 11,93 milioane de lei, în creştere cu 39% faţă de 2014, în timp ce profitul net a crescut cu 12% ca urmare a introducerii unor măsuri de eficientizare operaţională care au condus, printre altele, la scurtarea timpilor de livrare pe anumite regiuni.

Pall-Ex România a transportat în 2015 prin cei 29 de membri ai platformei aproape un sfert de milion de paleţi, mai exact 243.439, cu 45% mai mulţi decât în anul precedent.

Compania a investit anul trecut aproape jumătate de milion de euro iar anul acesta, investiţiile sunt planificate la 650.000 de euro.

„Compania va continua şi dezvoltarea serviciului de transport express paneuropean care, prin unificarea tuturor rețelelor Pall-Ex din Europa, le permite clienților din România importul și exportul de cantităţi mici de marfă din principalele țări partenere ale României, prin rețelele Pall-Ex prezente în Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Franța, Benelux, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia şi Bulgaria”, a declarat Danor Ionescu, CEO al Pall-Ex România.

Compania transportă în general echipamente, electrodomestice, electrocasnice, materii prime, produse industriale finite, produse alimentare, ambientale. Ca o notă de culoare, cel mai aparte transport a fost cel al unui totem-piramidă expozițională cu LED, în valoare de 80 000 euro.

„Creşterea consumului şi a puterii de cumpărare, dezvoltarea retailului modern, deschiderea de noi fabrici şi facilităţi de producţie, inclusiv investiţiile străine directe, reprezintă tot atâţia stimuli pentru creşterea activităţii în domeniul transporturilor, chiar şi în condiţiile actualei infrastructuri rutiere”, precizează Danor Ionescu.