Stiri: Finante

Rezultate financiare bune pentru Piraeus Bank România, în primele nouă luni

23.11.2016

Piraeus Bank România își consolidează rezultatele financiare din primele nouă luni ale anului, sprijinită de creșterea depozitelor, creditarea corporate și managementul activ al portofoliului.  Astfel, instituţia de creditare continuă procesul de consolidare a rezultatelor financiare înregistrând la nouă luni un profit brut de 3,8 milioane euro, față de perioada similară a anului trecut când a înregistrat pierderi. Activele totale ale băncii au crescut față de începutul anului cu 6%, ajungând la 1.678 milioane de euro.

“Primele nouă luni confirmă validitatea strategiei de orientare către creșterea veniturilor și integrarea unor noi modele de business, păstrându-ne concentrarea pe zonele active, eficientizarea rețelei și controlul riguros al costurilor. Am redus numărul de sucursale, dar am crescut eficiența și am obținut rezultate mai bune. În același timp, managementul activ al portofoliului de credite neperformante a consolidat parametrii de stabilitate și solvabilitate. Ne păstrăm în continuare direcția de creștere a veniturilor și orientarea către eficiență și flexibilitate, în acord cu necesitățile clienților noștri”, a declarat Cătălin Pârvu, CEO al Piraeus Bank România.

Banca a înregistrat în nouă luni ale anului o creștere cu 8% a depozitelor clienților, față de finele anului trecut, până la 928 milioane de Euro și o creștere similară de 8% la creditele corporate. Creditele pentru IMM-uri, în creștere ușoară cu 1% față de finalul anului 2015 și managementul activ al creditelor neperformante au contribuit de asemenea la îmbunătățirea profitabilității.

Solvabilitatea în perioada analizată este de 17,4% iar rata fondurilor proprii de 14,8%. Raportul credite brute/depozite a fost de 0.85 la 30 septembrie 2016, faţă de 0,95 la finele anului 2015.

Rata creditelor neperformante (90+) a scăzut sub 4% în timp ce rata expunerilor neperformante a scăzut la 8,5%, situându-se sub media pieței.

De asemenea, numărul de carduri emise a crescut cu 6% față de începutul anului.