Rezultate financiare bune pentru Wienerberger în primul semestru

20.08.2017

Wienerberger AG a înregistrat o performanță bună în primul semestru din anul curent. Astfel, după o dezvoltare foarte bună a afacerii în primele trei luni, performanța piețelor în al doilea trimestru al anului 2017 a fost în concordanță cu așteptările companiei.

Veniturile Wienerberger au avansat cu 4% ajungând la 1,528.7 milioane euro în prima jumătate a anului, însă efectele negative ale diferențelor de curs valutar cauzate de evoluția cursului pentru lira sterlină și pentru lira turcească au diminuat veniturile cu 10.1 milioane euro.

EBITDA companiei a ajuns la 190.1 milioane euro, în creștere cu 7% față de aceeași perioadă de anul trecut. În timp ce evoluția cursurilor valutare a avut o influență negativă de -3.6 milioane euro în EBITDA, vânzările de active imobiliare au generat o contribuție pozitivă în valoare de 8 milioane euro.

Creșterea profitului net de la 27.1 milioane euro în primul semestru al anului 2016 la 41.7 milioane euro în primul semestru al anului 2017 reflectă o dezvoltare foarte satisfăcătoare.

„Sunt mulțumit de rezultatele bune pe care le-a obținut Grupul Wienerberger în prima jumătate a acestui an. Am observat că tendințele divergente de dezvoltare a piețelor de blocuri ceramice și țevi au fost principalul nostru catalizator pentru Divizia Europeană de Materiale Ceramice și pentru Divizia Europeană de Țevi. În ultimele luni, ne-am concentrat pentru implementarea consistentă a strategiei noastre, ne-am intensificat eforturile pentru dezvoltarea relațiilor cu clienții noștri, am lansat produse și soluții inovative și am implementat activități din planul nostru de dezvoltare în zona digitală. Mai mult de atât, explorăm în mod susținut alte oportunități de creștere a diferitelor arii de business și, în egală măsură, de optimizare a structurilor și proceselor existente. Am demonstrat din nou că putem crește chiar și într-un mediu provocator”, a afirmat Heimo Scheuch, Chief Executive Officer al Wienerberger AG.

 

 

Citiți și despre: