Stiri: Retail

Rezultate financiare bune pentru Winmarkt, în 2017

22.05.2018

Grupul Winmarkt, subsidiara românească a grupului italian Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), care deține și administrează 15 proprietăți, 14 centre comerciale și o clădire de birouri, în 13 orașe din țara, anunță rezultatele financiare pentru 2017.

Venituri nete din chirii (local) au ajuns la 9.35 milioane euro, în creştere cu 5.4% comparativ cu 2016. De asemenea, EBITDA a fost de 6.6 milioane de euro (+7.7% vs 2016), iar profitul net al grupului a avansat substanţial, ajungând la 2.6 milioane de euro (+148% vs 2016).

Astfel, Winmarkt încheie anul 2017 cu rezultate în creștere și valori îmbunătățite pentru majoritatea indicatorilor.

„Suntem foarte mulțumiți de performanțele operaționale și economico-financiare pentru anul 2017. Winmarkt a avut de-a lungul anilor o creștere constantă și organică, ceea ce a oferit siguranță și a întărit încrederea partenerilor noștri de afaceri. Vom continua să ne dezvoltam afacerea într-un mod durabil și sustenabil și vom rămâne perseverenți în a obține cele mai bune rezultate și soluții pentru îmbunătățirea activității noastre”, a afirmat Carlo Barban, CEO și Managing Director al Grupului Winmarkt.

Grupul continuă strategia de consolidare a rețelei Winmarkt, confirmând încă o dată obiectivele planului de business 2016-2018. Îmbunătățirea constantă a mixului comercial, optimizarea și eficientizarea costurilor operaționale, precum și actualizarea continuă a proprietăților imobiliare rămân direcțiile principale și pentru anul 2018.

„2017 a fost cel de-al treilea an de creștere consecutivă a veniturilor, ceea ce ne confirmă faptul că strategia implementată în ultimii ani este cea potrivită pentru portofoliul nostru de centre comerciale. Cel mai important pariu pe care l-am facut, și care s-a dovedit câștigător, a fost decizia de reconversie a spațiilor din etajele superioare, care au fost transformate în spații de birouri, săli de fitness, zone de entertainment sau clinici medicale”, spune Marius Ionescu, Commercial Manager Winmarkt.