Stiri: IT&C

Rezultate financiare Datacor

Rezultate financiare bune pentru Datacor în 2020. Ce planuri are compania pentru 2021?

28.01.2021

Rezultate financiare Datacor. Integratorul IT&C Datacor a raportat un avans al veniturilor în 2020. În plus, compania se pregătește pentru lansarea internațională a echipamentelor produse la Bistrița. Datacor a încheiat 2020 pe profit. Pentru anul în curs, compania estimează o creștere de 15% a cifrei de afaceri.

Rezultate financiare Datacor. Venituri în creştere

Datacor a avut venituri de 45 mil. lei (9,2 mil. euro) în 2020, în ușoară creștere față de 2019, care a fost un an cu performanțe istorice pentru companie. În 2019, integratorul IT&C a obținut o cifră de afaceri de 8,8 mil. euro și un profit de 3 mil. euro.

Compania estimează că în 2020 rata profitabilității va fi similară cu cea din 2019. Aceste rezultate vin în contextul în care în ultimii doi ani, Datacor a investit masiv în noua linie de producție și depozitul de la Bistrița.

Rezultate financiare Datacor. Obiective

Obiectivele managementului companiei pentru 2020 au fost dezvoltarea unor capabilități necesare companiei pentru lansarea pe piața europeană a produselor proprii și menținerea ratei de profit. Obiectivele propuse au fost atinse, compania estimând o creștere a profitului de +3% față de 2019 și pregătind deja lansarea în Germania a produselor de fibră optică fabricate la Bistrița.

“Există mai mulți factori care ne fac să credem că este un moment oportun pentru lansarea producției de elemente de conectică fibră optică. La nivel european, a devenit prioritar accesul la informație și sunt planificate proiecte de anvergură care vizează dezvoltarea infrastructurilor de comunicații, iar toate acestea au nevoie de viteza și siguranța oferite de o platformă de comunicații prin fibre optice (fie ele rețele FTTH sau 5G). De asemenea, în actualul context global, importurile din Asia se fac mult mai greu decât în anii trecuți, iar acest aspect ar fi un argument în plus pentru deschiderea de facilități de producție în zona noastră”, a declarat Bogdan Bilegan, CEO-ul Datacor.

Rezultate financiare Datacor. Estimări pentru 2021

Odată cu lansarea internațională a produselor Datacor, managementul companiei estimează o creștere de 15% a cifrei de afaceri pe 2021.

“În producție, strategia noastră va fi să găsim soluții inovatoare adaptate nevoilor clientului. Capabilitățile liniei de producție sunt foarte extinse, cu produsele rezultate vom putea adresa cele mai provocatoare proiecte. Această flexibilitate de a fabrica exact produsul cu caracteristicile dorite și de a livra într-un timp scurt constituie un avantaj major”, a adăugat Cristian Bilegan, CMO în cadrul Datacor.

Investiţiile companiei

Datacor a investit 1,25 milioane de euro în construcția unei noi fabrici de elemente de conectică fibră optică la Bistrița și continuă angajările în regiune pentru a începe producția. Fabrica va începe producția la finalul trimestrului I din 2021 și se va adresa următoarelor segmente de piață:

  • fiber-to-the-home
  • centrele de date
  • 5G
  • LANs (Local Area Networks)

În plus, compania a alocat peste 800.000 euro pentru dezvoltarea unui centru logistic regional la Bistrița. Acesta va fi inaugurat tot anul acesta.

În plus, Datacor menține planul de investiții în strategia de dezvoltare pe următorii ani.

Rezultate financiare Datacor. Angajaţi

Echipa companiei va crește semnificativ anul acesta, atât pentru lansarea liniei de producție, dar și pentru alte funcţii. Numărul de angajați în 2020 a avansat la 81 de persoane, de la 69 de oameni în 2019.

Citeşte şi Restricţii Bulgaria 2021. Românii trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19