Stiri: Agricultura

Reducerea prețului laptelui

Rezultate financiare extrem de bune pentru DN AGRAR Group SA în semestrul I din 2022

27.09.2022

Rezultate financiare DN AGRAR Group SA semestrul I din 2022. DN AGRAR Group SA a raportat pentru prima jumătate a anului 2022 o cifră de afaceri totală de 62,4 milioane de lei, cu o creștere de 241% față de primul semestru din 2021, susținută în principal de achiziția celor două ferme agrozootehnice Lacto Agrar și DN Agrar Apold.

Cantitatea de lapte livrată

Din punct de vedere operațional, pentru primele șase luni ale acestui an, cantitatea de lapte livrată a crescut cu peste 1,7 milioane de litri de lapte, reprezentând o creștere de 8% față de anul 2021, cu perspective de creştere. În ceea ce privește cultivarea cerealelor, Grupul a cultivat o suprafaţă cu 3.000 hectare mai mare faţă de perioada similară din 2021, în principal porumb, triticale, lucernă.

Ce spune conducerea companiei?

Jan Gijsbertus De Boer, Președinte al Consiliului de Administrație DN AGRAR GROUP SA a afirmat: „În primul semestru din 2022 ne-am consolidat poziţia de lider de piaţă în producția de lapte de vacă cu operaţiuni integrate, cu peste 10.000 de capete de vaci de lapte și tineret bovin şi o suprafață operată de aproape 7.000 de ha de teren. Planul de investiţii asumat a fost continuat, în timp ce rezultatele în creştere din acest semestru ne dau încredere că vom atinge obiectivele financiare stabilite pentru acest an. În ciuda contextului, am reușit să controlăm impactul creşterii costurilor mari din prima jumătate a anului, într-un mod rezonabil, având în vedere avantajul adus de faptul că noi producem o mare parte din hrana pe care o folosim pentru vaci.”

Rezultate financiare DN AGRAR Group SA semestrul I din 2022. Planuri ambițioase

Planurile companiei sunt ambițioase, cu proiecte de modernizare, susținute de un model de afaceri integrat, parte a economiei circulare. Pe termen lung, Grupul DN AGRAR își propune să facă trecerea pe piața reglementată, permițând investitorilor să obțină expunerea la agricultură într-un mod profesionist și durabil.

Investiții

Investițiile realizate au obiectivul de a creşte capacitatea de producţie de lapte, precum și suprafața de teren cultivată. În luna aprilie 2022, DN AGRAR Group SA a încheiat cu succes preluarea fermei Apold, obiectivul principal fiind creşterea capacității de producţie de lapte a fermei cu 50% până la finele anului în curs.

Proiectul de investiţii a inclus construirea unei săli de muls suplimentare, adăposturi pentru animale, creşterea efectivului de animale, precum şi o hală suplimentară de stocare a furajelor, toate acestea fiind deja finalizate în prima jumătate a anului în curs. Cumpărarea fermei Apold, care deține 2.995 de hectare, din care 398 de hectare în proprietate, a contribuit, de asemenea, la creșterea suprafeței lucrate.

Rezultate financiare DN AGRAR Group SA semestrul I din 2022. Achiziții

În prima jumătate a anului 2022, Grupul a achiziționat mai multe tipuri de utilaje în valoare de 1,2 milioane de euro, pentru a face față noilor provocări privind prețurile mari la îngrășămintele chimice. Astfel Grupul a investit în utilaje moderne și eficiente de administrare a gunoiului de grajd semilichid și solid. Pasul următor este dezvoltarea unei fabrici de compost pentru resturile vegetale care va reduce costurile de transport și înființarea unei linii alternative de afaceri pentru Grup.

Citește și Ajutor de stat fermieri 2022. Au fost aprobate plafoanele alocate schemelor de sprijin cuplat