Noi magazine in AFI Cotroceni

Rezultate financiare excelente pentru AFI Europe, în trimestrul al treilea

23.11.2015

AFI Europe a înregistrat în al treilea trimestru al anului o creştere de 8,2% a venitului operaţional net, la 30 de milioane de euro, în comparaţie cu cel din 2014. În acelaşi timp, centrul comercial AFI Palace Cotroceni este evaluat la 434 de milioane de euro, iar valoarea totală a tuturor proiectelor finalizate – centrele comerciale și primele trei clădiri din complexul de birouri AFI Park – a crescut la aproape 600 de milioane de euro

AFI Palace Cotroceni din București este activul cel mai mare și mai important al companiei AFI Europe România, generând un venit operațional net de 7,7 milioane de euro, reprezentând o creștere de 3,3% comparativ cu 2014.

Vânzările retailerilor din AFI Palace Cotroceni, cu excepția hipermarketului, au crescut cu 7,3% în perioada analizată şi cu 7,4% în primele nouă luni ale anului, comparativ cu aceleași perioade ale lui 2014.

De asemenea, venitul operațional net al centrului comercial AFI Palace Ploiești a fost de 3,2 milioane de euro în primele nouă luni ale acestui an, înregistrând o creștere de 7% față de cel de anul trecut.

„AFI Europe România a încheiat trimestrul al treilea și primele nouă luni ale lui 2015 cu rezultate operaționale și financiare excelente, după cum arată atât creșterea cu 8,2% a venitului operațional net al activelor noastre generatoare de venit din România, cât și evaluarea proiectelor noastre existente, cele două centre comerciale și cele trei clădiri de birouri, ridicându-se la o valoare de aproape 600 de milioane de euro. În prezent, portofoliul din România cuprinde o suprafață închiriabilă de 150.000 mp, cu o rată de ocupare medie a tuturor activelor generatoare de venit de peste 98%. O suprafață totală închiriabilă adițională de 32.000 mp se va adăuga portofoliului nostru odată cu livrarea AFI Park 4&5 în ianuarie 2016. Rezultatele financiare excelente și cifrele pozitive la nivel microeconomic ale României ne încurajează să începem și alte proiecte anul viitor, precum noul centru comercial care va fi dezvoltat în Brașov și proiectul de birouri ce va fi dezvoltat pe Bulevardul Progresului din București, a căror construcție este programată să înceapă în 2016”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

De asemenea, AFI Properties, compania mamă a AFI Europe, a raportat un venit operațional net de 20 milioane de euro pentru trimestrul 3 și de 61 milioane de euro pentru primele nouă luni ale anului, reprezentând o creștere de 2,3% în comparație cu primele luni ale lui 2014.