Stiri: Finante

Rezultate Garanti Romania 2018

Rezultate financiare Garanti România 2018: Creştere de 11% a activelor

30.10.2018

Grupul Garanti România, care reunește Garanti Bank, Garanti Leasing și Garanti Credite de Consum, a raportat, în perioada ianuarie – septembrie, o creștere de 11% a volumului total de active. Nivelul depășeşte, în prezent, 12 miliarde lei.

Per total, grupul a avut, în perioada analizată, un profit net consolidat de 133 milioane lei. Indicatorul este în creștere cu peste 7% față de aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile nete consolidate au fost, de asemenea, de 426 milioane lei.

Rezultate financiare Garanti România 2018. Garanti Bank

Garanti Bank a raportat un profit net de 108 milioane lei la finalul lunii septembrie. Nivelul este în creștere de 9,5% de la an la an.

Evoluția pozitivă se datorează creșterii veniturilor din activitatea bancară, dar apare și pe fondul reducerii cheltuielilor operaționale, ca urmare a modelului de afaceri axat pe eficiență.

În perioada analizată, ponderea creditelor neperformante a scăzut progresiv, fiind semnificativ sub media pieței. Rata de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane se poziționează peste nivelul de 60%.

“Anul acesta reprezintă un reper important în istoria noastră, 2018 fiind anul în care am împlinit 20 de ani de activitate în România, piaţă în care dorim să ne continuăm parcursul ascendent. Rezultatele obținute reprezintă o dovadă incontestabilă a faptului că am reușit să ne valorificăm punctele forte și să reiterăm angajamentul pe termen lung pe care îl avem în România. Pentru viitor, ne propunem să ne consolidăm poziția în piață. Ne vom concentra în continuare pe creşterea satisfacţiei angajaţilor și a clienţilor noştri şi pe oferirea unor servicii de calitate”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Group Romania.

Rezultate financiare Garanti România 2018. Garanti Leasing şi Garanti Credite

Pe segmentul de servicii financiare integrate, instituțiile nebancare ale Grupului Garanti România au înregistrat rezultate pozitive solide.

Garanti Leasing a avut un profit net de 13,8 milioane lei. În acelaşi timp, Garanti Credite de Consum a înregistrat un profit net de 11,2 milioane lei.

Citeşte şi GPeC SUMMIT 2018: Lista speakerilor care vor urca pe scena evenimentului