Rezultate financiare KMG International: Creştere cu 65% a cifrei de afaceri

06.09.2018

Rezultate financiare în creştere pentru KMG International (fostul Rompetrol Group). Compania a anunţat că a avut în primele şase luni din 2018 o cifră brută de afaceri de 6,67 miliarde dolari. Indicatorul financiar este în creştere cu 65%, faţă de nivelul din 2017.

Şi rezultatUL operaţional EBITDA a avut un avans impresionat. KMG International a raportat că acesta a ajuns la 114,6 milioane dolari, mai mare cu 60% decât nivelul de anul trecut.

Rezultate financiare KMG International – Ce stă în spatele creşterii?

Creşterea a fost susţinută de majorarea cu 27% a cantităţilor de materii prime procesate şi cu 80% a volumelor totale de produse vândute.

Rezultatul net a fost de 30,6 milioane dolari. În primul semestru din 2017, KMG International raporta un rezultat net de doar 5,2 milioane dolari.

Rezultate financiare KMG International – Contribuţia la buget

Peste 15,8 miliarde dolari, aceasta este valoarea pe care compania a plătit-o către bugetul României din 2007 şi finele lunii iunie 2018.

În primul semestru al anului, KMG International a contribuit la bugetul de stat cu 930 milioane dolari.

Rezultate financiare KMG International – Rafinăriile din România

Unităţile de producţie KMG International din România au prelucrat, per total, materie primă care ajunge la 3,4 milioane tone. Valoarea acestea este în creştere cu 27%.

Rompetrol Rafinare a raportat o creştere importantă a rezultatului operaţional şi a celui net. Primul indicator a ajuns la 85,8 milioane dolari, în timp ce rezultatul net a fost de 2,8 milioane dolari.

În ceea ce priveşte Rafinăria Petromidia, aceasta a primit 2,42 milioane tone carburanţi. Rafinăria Vega Ploieşti a prelucrat 194.000 tone, în creştere cu 28%.

Gradul de utilizare a capacităţii de prelucrare a crescut, în perioada analizată, cu 28% în cazul Petromidia (98,45%) şi cu 25% pentru Vega (117,53%).

Rezultate financiare KMG International – Vânzările benzinăriilor

Volumul de carburanţi vândut în benzinăriile Rompetrol din România, Bulgaria, Moldova şi Georgia a avansat cu 5%. Mai exact, este vorba de 1,5 milioane tone.

Benzinăriile din ţara noastră au vândut cu 12% mai mult carburant, decât în urmă cu un an.

Şi în primele şase luni din 2018, KMG International şi-a extins reţeaua regională de distribuţie carburanţi. La finele lunii iunie, anul curent, compania deţinea 1.094 benzinării (staţii proprii, staţii partener, staţii expres, baze interne). Numărul staţiilor de alimentare este în creştere cu 88 de unităţi, comparativ cu iunie 2017.

Citeşte Rompetrol Rafinare, rezultate financiare foarte bune, în prima jumătate a anului

 

 

 

 

Citiți și despre: