Rezultate financiare Lactag 2018

Afaceri în creștere pentru Lactag, în 2018

22.03.2019

Lactag, unul dintre cei mai mari procesatori de produse lactate din țara noastră, a înregistrat în 2018 o creștere de 36% a cifrei de afaceri. Potrivit rezultatelor financiare pentru anul 2018, brandul românesc Lactag raportează o cifră de afaceri netă de aproximativ 58 milioane de lei.

Rezultate financiare Lactag 2018. Strategia de restructurare

„Ne bucurăm că strategia de restructurare financiară începe să dea roade, iar cifrele Lactag se îmbunătățesc, așa cum am prevăzut pentru primele trimestre de reorganizare. Vom continua să eficientizăm linia de business procesare lactate – principala sursă de venit a companiei – și să limităm pierderile prin implementarea prevederilor planului, astfel încât să generăm suficient excedent pentru îndeplinirea previziunilor”, a afirmat Aurel Podariu, Senior Partner CITR.

Rezultate financiare Lactag 2018. Business-ul principal

La finele lui 2018, business-ul principal, de procesare lapte, care reprezintă 59% din cifra de afaceri a companiei, a avut o creștere de 39% față de aceeași perioadă a anului precedent. Divizia a generat un profit operațional de aproximativ 800.000 de lei.

„Anul trecut am reușit să avem o creștere consistentă a cifrei de afaceri și o consolidare a poziției în piață, reușind să încheiem anul financiar cu un rezultat operațional pozitiv. Pentru perioada următoare ne propunem o creștere sustenabilă și profitabilă a activității de bază și împreună cu specialiștii din echipa CITR să implementam cu succes planul de reorganizare, astfel încât să găsim cele mai bune soluții financiare atât pentru creditorii cât și pentru acționarii Lactag”, a exlicat Adriean Asan-Mic, administrator special Lactag.

Rezultate financiare Lactag 2018. Planuri de viitor

Pentru viitor, CITR și Lactag își propun:

  • restructurării acelor activități care nu contribuie la dezvoltarea companiei
  • valorificarea liniilor de business care nu se află în planurile de viitor ale companiei

Rezultate financiare Lactag 2018. Fabrica de procesare carne

Printre acestea se numără fabrica de procesare carne „Pe Gustate” de lângă Craiova și lanțul de magazine, care în prezent nu sunt folosite la adevăratul lor potențial.

Fabrica de procesare carne deține o capacitate de 20 tone/zi. Cumpărată în anul 2013, fabrica este echipată modern, la cele mai înalte standarde europene.

După valorificarea liniei de procesare carne și a lanțului de magazine, în urma cărora vor fi achitate o parte din creanțele prevăzute în planul de reorganizare, CITR și Lactag previzionează o scădere a cifrei de afaceri globale la 35 de milioane de lei în anul 2019. De asemenea, se estimează o creștere a profitului operațional a liniei de procesare lapte de 25% în trimestrul IV de reorganizare.

Rezultate financiare Lactag 2018. Licitația pentru fabrică

Licitația pentru valorificarea Fabricii de procesare carne „Pe Gustate”, de lângă Craiova, va avea loc pe 04 aprilie 2019, începând cu ora 11:00. Cei interesați de investiție sunt invitați să depună documentația cel târziu cu 24 de ore înaintea desfăsurării licitaţiei. Acest lucru se poate face la sediul CITR.

Rezultate financiare Lactag 2018. Despre companie

Producătorul Lactag funcţionează ca societate pe acţiuni din 1991, pe structura fostei ICIL Argeș, înfiinţată în anul 1962.

Din iulie 2012, societatea a trecut sub o nouă conducere. Atunci, 91% din acţiunile companiei au fost preluate de Robert Iriza şi Adriean Asan-Mic.

După o perioadă de creștere și listarea la bursă, compania a cerut intrarea în procedură de insolvență. Acest lucru s-a întâmplat în anul 2016, sub administrarea judiciară a CITR.

Citește și S-a deschis secția de Endocrinologie pediatrică de la Institutul Parhon

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Afaceri în creștere pentru Lactag, în 2018

  1. Pingback: Donatii Kaufland 2019 - Anuntul companiei | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.