Stiri: Sanatate

Rezultate financiare Medicover si Synevo

Rezultate financiare bune pentru Medicover și Synevo din România

26.10.2018

Rezultate financiare bune pentru Medicover și Synevo din România. Cei doi furnizori de servicii medicale au anunțat că au înregistrat o creştere de 20% a veniturilor, în perioada ianuarie-septembrie 2018. Acestea au ajuns, astfel, la 66 milioane euro.

La nivel de grup, Medicover a raportat, în perioada analizată, o creștere a veniturilor de 14,7% . Nivelul veniturilor a ajuns la o valoare totală de 490,4 milioane euro.

Rezultate financiare Medicover și Synevo: Clinici şi centre de recoltare

În ţara noastră, grupul Medicover este prezentă prin rețeaua de clinici medicale Medicover și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

„Dinamica piețelor pe care activăm continuă să fie favorabilă pentru principalele noastre operațiuni, cu o rată scăzută a șomajului, o bună dezvoltare economică și cerere puternică pentru servicii medicale private. Continuăm să ne axăm pe accesibilitatea și calitatea serviciilor pe care le oferim pentru a veni în întâmpinarea cererii din piață”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.

Divizia de Servicii Medicale a raportat o creștere a veniturilor de 18,7%, până la 248,4 milioane de euro.

Rezultate financiare Medicover și Synevo: Pieţele din România şi Ucraina

Divizia de Servicii de Diagnostic a avut venituri mai mari, în creștere cu 11%, până la o valoare de 250,1 milioane de euro.

Rezultatele bune ale diviziei de diagnostic au fost susținute de evoluțiile foarte bune de pe piețele din România și Ucraina.

Rezultate financiare Medicover și Synevo: Creştere de 20%

Pe piața locală, veniturile Medicover au avansat cu 20% în primele nouă luni ale anului. România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel de grup, după Polonia și Germania.

Divizia de Servicii Medicale din România a avut venituri totale de 26,6 milioane euro. În acelaşi timp, Divizia de Servicii de Diagnostic (prezentă prin rețeaua de laboratoare și centre de recoltare Synevo) a raportat venituri totale de 39,4 milioane euro.

„Creșterea de 25% înregistrată de Divizia de Servicii Medicale din România până la o valoare de 26,6 milioane euro arată că din ce în ce mai mulți români își doresc să fie tratați la cel mai înalt nivel medical. Creșterea vine într-o perioadă importantă pentru noi în care am reușit sa ne extindem în două noi regiuni cheie si sa ne consolidăm poziția în București în urma finalizării a trei tranzacții strategice”, a declarat Adrian Peake, Director General Medicover România.

Potrivit acestuia, compania va continua să investească în dezvoltarea rețelei. De asemenea, Medicover se va axa şi pe îmbunătățirea experienței oferită clienților.

Rezultate financiare Medicover și Synevo. 37 de clinici

Rețeaua de clinici Medicover din ţara noastră a crescut cu 50% până la 37 de unități. Avansul vine ca urmare a tranzacțiilor finalizate în primele nouă luni ale anului.

„Dorim să oferim cele mai bune soluții de diagnostic pentru pacienții din fiecare județ din România. După primele nouă luni, am reușit să ne extindem rețeaua de centre de recoltare cu 17 unități noi, având acum o prezență puternică în 30 de județe și 39 de orașe din România. În același timp, am continuat să investim în achiziția unor echipamente de laborator de ultimă generație”, a declarat Laurențiu Luca, Director General Synevo România.

Conform acestuia, investiţiile au mers şi către extinderea portofoliului de servicii pe zona de genetică și histopatologie.

Citeşte şi Expo Drink 2018 are loc la Romexpo, în perioada 31 octombrie-4 noiembrie