Rezultate MOL 2020

Rezultate financiare MOL 2018: Creştere puternică în trimestrul al III-lea

31.10.2018

Rezultate financiare MOL 2018. Compania anunţă cel mai puternic trimestru din ultimii trei ani. Astfel, rezultatul operaţional (Clean CCS EBITDA) a crescut cu 23%, ajungând la 708 mil. dolari. Nivelul este aproape de atingerea ţintei actualizate pentru anul 2018, de 2,4 miliarde dolari. De asemenea contribuţia segmentului Upstream a înregistrat un salt de 70% faţă de anul trecut. În plus, segmentul Consumer Services a încheiat trimestrul al treilea cu rezultate record.

Rezultate financiare MOL 2018. Profit de 323 milioane dolari

Per total, profitul net s-a ridicat la 323 mil. dolari, în trimestrul al treilea. Acesta a ajuns la un total de 835 mil. dolari, în primele nouă luni ale anului curent.

Datorită creşterii substanţiale a rezultatelor operaţionale, rezultatul EBITDA pe primele nouă luni ale anului a depăşit 2 miliarde de dolari.

Rezultate financiare MOL 2018. Segmentul Upstream

Segmentul Upstream a avut un rezultat EBITDA de 319 mil. USD în trimestrul al treilea, în creştere cu 70% faţă de anul trecut datorită preţului mai ridicat la petrol şi gaze.

Producţia medie zilnică de hidrocarburi s-a redus foarte puţin în trimestrul al treilea. Aceasta s-a situat la 108.300 barili echivalent petrol pe zi (bpe), în condiţiile în care creşterea producţiei în perimetrul Catcher din Marea Britanie a compensat în mare parte evoluţiile anuale obişnuite.

Rezultate financiare MOL 2018. Segmentul Downstream

Rezultatul operaţional pe segmentul Downstream s-a menţinut la aproape acelaşi nivel de 262 mil. dolari în trimestrul al treilea, în ciuda scăderii semnificative a marjelor pe segmentul de rafinare şi produse petrochimice.

Marjele aflate în scădere au fost compensate în mare parte de volumele solide şi de îmbunătăţirea marjelor din vânzări pe segmentul de rafinare.

Rezultate financiare MOL 2018. Segmentul Consumer Services

De asemenea, segmentul Consumer Services şi-a continuat creşterea de două cifre. Avansul a fost încurajat de expansiunea dinamică a marjei non-fuel şi de tendinţele pozitive ale pieţei combustibililor.

Acest segment a atins un nou rezultat trimestrial record, de 147 mil. dolari, cu 11% mai mult faţă de anul precedent.

Totodată, numărul staţiilor de servicii în care a fost introdus conceptul Fresh Corner a crescut la 606, de la 363 cu un an în urmă.

Rezultate financiare MOL 2018. Divizia Gas Midstream

Divizia Gas Midstream a avut un rezultat EBITDA de 25 mil. dolari. Acesta s-a situat sub nivelul anului trecut din cauza scăderii volumelor şi creşterii costului energiei.

Rezultate financiare MOL 2018. Ce spune conducerea companiei

„Rezultatele foarte solide raportate pe trimestrul al treilea ne vor permite să atingem cu uşurinţă sau să depăşim ţinta orientativă de 2,4 miliarde USD stabilită pentru rezultatele operaţionale CCS EBITDA în 2018, reușind totodată să continuăm procesul de transformare strategică a companiei în cadrul căruia am atins repere importante în ultimele trei luni. Rezultatul EBITDA şi fluxul de numerar liber au crescut cu peste 20% în trimestrul al treilea, în timp ce segmentul Upstream a capitalizat majorarea preţului la petrol şi a devenit principalul contributor cu numerar, segmentul Consumer Services şi-a continuat creşterea de două cifre şi segmentul Downstream a raportat rezultate stabile, în pofida unui context macro mult mai slab. Între timp, am încheiat contracte EPC (de inginerie, achiziţie şi construcţie) pentru proiectul poliol şi am agreat un parteneriat strategic privind reciclarea plasticului pe durata acestui trimestru”, a spus Zsolt Hernádi, Chairman-CEO.

Citeşte şi Verint lansează, în România, un Centru de Cercetare şi Dezvoltare Cibernetică

 

Citiți și despre:

O părere la “Rezultate financiare MOL 2018: Creştere puternică în trimestrul al III-lea

  1. Pingback: Banca de alimente Cluj-Napoca. Anuntul Lidl Romania | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.