Stiri: Companii

Rezultate financiare Optima 2018

Rezultate financiare bune pentru Optima, în 2018. Ce planuri are compania pentru anul curent?

06.03.2019

Compania de outsourcing Optima anunță o creștere de 35% a cifrei de afaceri, în anul 2018. Astfel, afacerile au ajuns la peste 22 milioane de lei. Anul trecut, compania a pus accentul pe eficientizare, abordând în același timp proiecte noi, din afara zonei operaționale, dar care vizează zona resurselor umane.

Rezultate financiare Optima 2018. Inovație

“Ne interesează să creăm în interiorul companiei un mediu intraprenorial care să genereze inovație pentru dezvoltare. Suntem pregătiți să investim în idei de proiecte noi pe care le poate avea orice coleg din companie”, spune Daniel Mereuță, director general Optima.

Conform acestuia, compania înregistrează an de an creșteri într-un ritm alert. Creșterea este susținută și de faptul că Optima se adaptează constant la contextul pieței, fie că este vorba de clienți, cât și de resursele umane implicate.

Rezultate financiare Optima 2018. Afaceri de 20 milioane de lei

Creșterea afacerilor a fost susținută de strategia de extindere a companiei. În plus, pentru 2019, compania are în plan extinderea operațiunilor în Iași și Brașov.

”Anul trecut am înregistrat o premieră. Am trecut pragul de 20 de milioane de lei cifra de afaceri. Acesta a fost și unul din obiectivele noastre pentru anul 2018. Practic, am început să culegem roadele strategiei noastre de extindere în țară. Creșterea a avut la bază extinderea operațiunilor pentru clienții existenți, adăugând în același timp și proiecte noi în special pentru industria financiară. Vom continua să ne dezvoltăm și în 2019 și lucrăm deja la extinderea operațiunilor noastre atât în Iași cât și în Brașov”, declară Daniel Mereuță, director general Optima.

Planurile pentru 2019 includ:

  • mărirea echipei
  • extinderea spațiului de birouri

”Ne mărim echipa, spațiul de birou, ne pregătim pentru un nou ciclu de creștere, chiar dacă anul acesta se anunță mai dificil din punct de vedere macroeconomic”, a declarat acesta.

Rezultate financiare Optima 2018. Program de traininguri

Compania a lansat anul trecut un program de traininguri gratuite. Acestea sunt oferite în afara companiei oricui dorește să aprofundeze sau să învețe ceva nou. Trainingurile sunt concepute în special pentru zona de sales și marketing aplicat.

Daniel Mereuță mai spune că este datoria Optima să înceapă să fie proactivă în pregătirea noilor colegi. În plus, acesta reprezintă un mod de implicare în comunitate..

.

”Credem că este de datoria noastră să începem să fim proactivi în pregătirea viitorilor colegi și să punem umărul la reducerea decalajului între ceea ce își doresc angajatorii și oferta de competențe existentă în piață. Este și un mod de a ne implica mai mult în comunitatea unde activăm, prin încercarea de a întoarce tinerilor din aceste comunități o parte din ce am învățat noi și am acumulat în toată activitatea noastră, de la înființare, până în prezent”, precizează Daniel Mereuță.

Planuri pentru anul 2019

Pentru 2019, compania își propune să investească în ”cele mai bune idei”. Așadar, pentru anul curent, cuvintele de ordine sunt creșterea și inovarea.

“Anul acesta ne propunem să continuăm această deschidere către idei noi, vrem să fim mai aproape de colegii noștri, să ne implicăm mai mult în dezvoltarea lor și să încurajăm un mediu cât mai intraprenorial. Am bugetat în acest sens o sumă importantă pe care o vom investi în cele mai bune idei pe care le vom găsi în interiorul companiei. Avem deja 400 de colegi în echipele din București, Iași și Brașov care pot genera un input consistent din punct de vedere al inovației. Prin urmare pentru 2019 cuvântul de ordine rămâne creșterea și dezvoltarea, dar cu mai multă îndrăzneală în ceea ce privește inovația”, mai adaugă Daniel Mereuță.

Compania Optima a fost înfiinţată în anul 2010 şi are sediul în Bucureşti.

Optima este membră în Association of Business Service Leaders (ABSL). La ora actuală, compania are 300 de angajați în centrele din București și Iași.

Citește și Agenția Națională de Transplant are un nou director executiv