Amanare rate 2021

Rezultate financiare bune pentru Patria Credit, în 2018

22.02.2019

Rezultate financiare Patria Credit 2018. Finanțările acordate în mediul rural şi microcreditarea au adus pentru Patria Credit IFN rezultate şi profit în creştere, anul trecut. Instituţia financiară nebancară dedicată finanţării producătorilor agricoli şi micilor antreprenori din mediul rural anunţă rezultate financiare peste așteptări pentru anul 2018. Compania a raportat profit pentru al cincilea an consecutiv şi în creştere faţă de anul anterior, consolidarea şi creşterea portofoliului de clienţi, în proporţie de aproximativ 90% din mediul rural.

Rezultate financiare Patria Credit 2018. Ce spune conducerea instituției financiare?

„Consecvenţa şi determinarea de a fi alături de producătorii agricoli şi antreprenorii din mediul rural, precum şi lansarea de noi proiecte şi programe, cum ar fi programul de micro francize rurale, care urmăresc dezvoltarea comunităţilor locale sunt pilonii care determină parcursul pozitiv al Patria Credit IFN SA. Modelul nostru de business este diferit, finanţăm oamenii din spatele micilor afaceri şi ţinem cont de specificul culturii, de sezonalitate, de contextul general al gospodăriei, aspecte care merg mai departe de cifrele dintr-un bilanţ” spune Raluca Andreica, Director General Patria Credit.

Rezultate financiare Patria Credit 2018. Profitul net

Profitul net al Patria Credit este estimat la aproape 900.000 euro. În plus, portofoliul de credite este în creştere cu peste 25% faţă de 2017.

Profilul clienţilor reconfirmă orientarea instituţiei către susţinerea micilor fermieri mai ales din marile bazine legumicole, clienţi care au contractat împrumuturi de până la 15.000 euro (echivalentul în lei). Fondurile s-au îndreptat cu precădere pentru susţinerea investiţiilor în agricultură.

Rezultate financiare Patria Credit 2018. Francize

În 2018, unul dintre proiectele importante ale Patria Credit în 2018 a fost demararea de parteneriate locale tip franciză.

“Există la nivel local un potenţial uriaş de dezvoltare a micilor producători. Am văzut acest lucru în cadrul proiectului micro-franciză rurală Patria Credit, unde cei cu spirit antreprenorial au făcut pasul către deschiderea unui punct de lucru în parteneriat cu noi prin care pot oferi suport clienţilor din afacerile pe care le-au dezvoltat deja sau celor din comunitate”, adaugă Raluca Andreica, Director General Patria Credit IFN.

Rezultate financiare Patria Credit 2018. Educație financiară

Și proiectele de educaţie financiară au ocupat un rol important, în 2018. Astfel, au obținut rezultate bune acţiuni precum Banca la Piaţă şi Ziua Internaţională a Microfinanţării, prin care reprezentanţii instituţiei sunt alături de clienţi şi potenţialii clienţi acolo unde aceştia au nevoie.

Pentru anul în curs, Patria Credit îşi propune să:

  • continue să facă diferenţa în mediul rural
  • ofere consiliere financiară producătorilor agricoli
  • stimuleze dezvoltarea antreprenoriatului local prin extinderea parteneriatelor tip franciză

Citește și Cât de des folosesc românii rețelele de socializare?

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Rezultate financiare bune pentru Patria Credit, în 2018

  1. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Rezultate financiare bune pentru Patria Credit, în 2018

Comentariile nu sunt permise.