Stiri: IT&C

Rezultate financiare Safetech Innovations 2018

Rezultate financiare bune pentru Safetech Innovations

07.02.2019

Rezultate financiare Safetech Innovations 2018. Compania a înregistrat în 2018 un profit net de aproximativ 1.100.000 lei. Nivelul este unul record în istoria companiei. În plus, rezultatul este dublu față de rezultatul înregistrat în 2017, de 529.000 lei.

Rezultate financiare Safetech Innovations 2018. Cifra de afaceri

De asemenea, compania a obținut în 2018 o cifră de afaceri de 7 milioane lei. Nivelul este în scădere față de rezultatul din 2017. Atunci, compania raporta afaceri de 8 milioane lei.

Reducerea cifrei de afaceri a fost prevăzută de conducerea companiei și a fost cauzată de schimbarea strategiei. Astfel, compania a devenit mai selectivă în alegerea proiectelor pe care le oferă clienților.

Rezultate financiare Safetech Innovations 2018. Restructurarea ofertei

Mai exact, compania s-a axat în mare măsură pe restructurarea ofertei de servicii și soluții, pentru a se putea concentra în primul rând pe proiecte complexe de securitate cibernetică. Scopul a fost să atingă în următorii ani o rată a rentabilității estimată la 25%.

Rezultate financiare Safetech Innovations 2018. Ce spune conducerea companiei?

„Suntem extrem de mulțumiți de rezultatele financiare din anul 2018 pe care echipa noastră a reușit să le realizeze, deși condițiile de piață nu au fost chiar cele mai prielnice. Având în vedere planurile noastre de a atrage capital nou, care ne va ajuta să ne dezvoltăm în continuare, suntem convinși că rezultatele promițătoare și creșterea semnificativă a profitului reprezintă un semn bun pentru potențialii investitori și o dovadă că securitatea cibernetică este un sector atractiv pentru investiții”, a spus Victor Gânsac, CEO Safetech Innovations.

Planurile pentru 2019

Pentru 2019, compania dorește să atragă capital nou pentru dezvoltare.

De asemenea, are în vedere o potențială listare pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Capitalul atras va fi utilizat pentru investițiile în produse și soluții proprii în domeniul securității cibernetice. Compania intenționează să lanseze primul produs propriu până la sfârșitul lunii februarie 2019, în urma unor investiții semnificative realizate pe parcursul anului 2018.

Pentru o optimizare a performanței, din 2019, Safetech va diminua vânzarea de soluții ale producătorilor, pentru a se concentra exclusiv pe furnizarea de servicii și soluții proprii de securitate cibernetică. În plus, compania are în plan să își mărească cifra de afaceri pe piețele internaționale.

Rezultate financiare Safetech Innovations 2018. Proiecte internaționale

Anul trecut, aproximativ 10% din veniturile companiei Safetech au provenit din proiecte internaționale. Compania și-a propus să majoreze acest procent la 25% în următorii ani,

Safetech Innovations este lider în sectorul securității cibernetice pe piața românească.

Citește și UniCredit Bank a primit distincția Best Private Bank 2019 în România