Stiri: Finante

Rezultate financiare TBI Bank 2020.

Rezultate financiare TBI Bank 2020: Profitul net, în scădere cu 16%

17.09.2020

Rezultate financiare TBI Bank 2020. Profitul net consolidat al TBI Bank a scăzut cu 16% în primul semestru, la 8,2 milioane euro. În acelaşi timp, activele au crescut cu 8% până la 504 milioane euro. Aşadar, profitul net al băncii a fost cu doar 16% sub nivelul din ​​aceeaşi perioadă a anului trecut, ţinând cont că TBI Bank a raportat un profit record în 2019, într-o perioadă neafectată de criză.

În ciuda contextului actual dificil, TBI Bank are creşteri peste media pieţei în majoritatea segmentelor de business.

Rezultate financiare TBI Bank 2020. Credite noi în valoare de 150 milioane de euro

TBI Bank a acordat, în perioada ianuarie – iunie 2020, credite noi în valoare de 150 milioane euro în ţările în care operează. Acestea au contribuit la creşterea portofoliului consolidat până la 359 milioane euro.

Şi depozitele TBI Bank au înregistrat un avans de 10%, până la 312 milioane euro.

Rezultatele sunt pozitive

Rezultatele băncii sunt, prin urmare, pozitive, mai ales în lumina evenimentelor fără precedent care au lovit întreaga lume în primele şase luni din 2020. Modelul de afaceri rezistent al TBI Bank, stabilitatea financiară şi echipa au avut un rol major în continuarea eficientă a operaţiunilor băncii.

Având peste 500.000 de cereri de credit online şi offline în România şi Bulgaria şi 160.000 de împrumuturi acordate în prima jumătate din 2020, TBI Bank se poziţionează printre cei mai mari jucători ai pieţei de creditare din Europa de Sud-Est.

Rezultate financiare TBI Bank 2020. Ce spune conducerea băncii?

“Atenţia noastră asupra execuţiei, abordarea responsabilă faţă de clienţi şi echipă, la care se adaugă un mix diversificat de canale şi produse, generează performanţe bune şi sustenabile în vremuri tulburi. TBI Bank a reuşit să se folosească de toate aceste componente pentru a obţine rezultatele solide din primul semestru şi pentru a fi pregătită să beneficieze de revenirea (sperăm că nu pe termen scurt) pe care o observăm în pieţele în care activăm. Performanţa financiară reală din primul semestru a depăşit estimările revizuite din aprilie, iar iulie şi august urmează aceleaşi tendinţe”, spune Denis Gorbunov, CFO al TBI Bank.

Citeşte şi Vaccinul antigripal 2020. Când începe campania de imunizare?