Rezultate financiare TotalSoft 2018

Rezultate financiare TotalSoft 2018. Compania anunță afaceri de 19 milioane de euro

05.06.2019

Rezultate financiare TotalSoft 2018. Compania a anunțat că a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 19 milioane de euro, suita de soluții Charisma având o pondere de 70% în totalul veniturilor companiei.

Totodată, în primul trimestru al anului 2019, TotalSoft a raportat venituri de 5,4 milioane de euro, o creștere cu 16% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Compania, care anul acesta împlinește 25 de ani de la înființare, estimează venituri de 23 milioane de euro și o EBIDTA de 3.7 milioane de euro pentru 2019.

TotalSoft este unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală, parte a grupului Logo începând cu 2016.

Rezultate financiare TotalSoft 2018. 1.000 de clienți

Cei peste 1.000 de clienți la nivel global ai TotalSoft sunt lideri în industrii precum leasing&credit, financiar-bancar, retail, agricultură, servicii, distribuție, medical&farmaceutic, construcții&proiectare, energie, utilități și producție.

Ponderea cea mai mare în cifra de afaceri din 2018 este reprezentată de:

  • soluțiile Charisma ERP (50%)
  • Charisma HCM (20%)
  • soluțiile dezvoltate pe tehnologii Microsoft (6%).

Aceleași procente sunt estimate și pentru veniturile TotalSoft din 2019.

Rezultate financiare TotalSoft 2018. Ce spune conducerea companiei?

”După integrarea în grupul internațional Logo, TotalSoft a trecut printr-o perioadă de reorganizare și regândire a strategiei de dezvoltare. Democratizarea tehnologiei devine noul driver al companiei, care își pune amprenta asupra strategiei de produs în 2019-2020. Dezvoltăm noi platforme software cu accent pe accesibilitate, prin integrarea facilă cu terțe soluții, trecerea în cloud și adoptarea de noi tehnologii. Totodată, investim în integrarea tehnologiilor AI, IoT și chatbot în aplicațiile de business Charisma, pentru transformarea proceselor de business și optimizarea soluțiilor curente. Echipele de R&D și cele de business development s-au dezvoltat semnificativ în ultima perioadă, pentru a susține toate aceste proiecte”, a declarat Gorkem Tursucu, CEO TotalSoft.

Rezultate financiare TotalSoft 2018. Piața locală vs. piața externă

Cea mai mare parte a veniturilor provin din piața locală (65%). Totuși, ponderea cifrei de afaceri din extern este în creștere. Pe fondul planurilor de extindere în afara țării prin soluțiile Charisma Financial Services, Charisma ERP, Charisma HCM, Charisma Medical Software, în următoarea perioadă, balanța se poate înclina în favoarea proiectelor din afara țării.

În prima parte din 2019, businessul TotalSoft a înregistrat un trend de creștere din mai multe puncte de vedere. Pe de-o parte, au fost dezvoltate noi proiecte și module pentru clienții existenți, pe de altă parte TotalSoft și-a completat portofoliul de clienți cu nume importante din educație, oil&gas, turism, construcții, sănătate și servicii.

Rezultate financiare TotalSoft 2018. Noi soluții și produse software

Strategia TotalSoft din ultimii doi ani, valabilă și pentru perioada următoare, se bazează pe investiții în produse, procese interne și oameni. Astfel, în 2018 compania a investit 2 milioane de euro în dezvoltarea portofoliului de soluții, iar pentru anul în curs, va aloca în acest sens un buget de peste 2,5 milioane euro.

Suita de soluții Charisma deține cea mai mare pondere în veniturile companiei. Totodată, începând cu 2019, portofoliul a fost extins cu soluții partenere precum SAP și Tableau.

De asemenea, compania oferă și o suită unică de servicii de outsourcing care include, pe lângă serviciile de HR și Financiar-Contabilitate, și partea de digitalizare în conformitate cu cerințele GDPR.

TotalSoft acoperă și zona de hosting și dezvoltare de soluții custom, complementare soluției ERP. Compania a dezvoltat, astfel, o nouă direcție de business cu un potențial crescut.

Rezultate financiare TotalSoft 2018. Achiziții

În 2018, TotalSoft a finalizat procedurile de achiziție și integrare a companiei Architected Business Solutions (ABS). Este vorba de un grup specializat în:

  • consultanță în managementul afacerilor, cu expertiză solidă în strategie
  • managementul proceselor de afaceri, tehnologie
  • outsourcing.

În urma acestei achiziții, TotalSoft devine o companie cu profil unic în industria locală de IT, consolidându-și astfel portofoliul de servicii și soluții de business, precum și competențele în consultanță și management de proiect.

Primul birou internațional al companiei a fost deschis în Germania. Unul dintre cei mai importanți clienți la nivel global, Deutsche Leasing, parte a uneia dintre cele mai mari şi puternice organizaţii financiare internaţionale, a optat pentru implementarea soluției Charisma Leasing în toate cele 22 de sucursale, fiind singura companie de leasing din lume care optează pentru soluție de grup.

Această soluție deservește clienți din 32 de țări, de asemenea o caracteristică unică pe piața de software de leasing.

De altfel, suita Charisma pentru industria de leasing este inclusă în top 10 soluții pentru verticala de leasing din Europa, într-un studiu independent publicat de PriceWaterhouseCoopers în 2017.

Rezultate financiare TotalSoft 2018. Strategia de extindere

Strategia de extindere pe piața externă vizează și celelalte soluții din suita Charisma, cele mai importante fiind:

  • Charisma ERP
  • Charisma HCM
  • Charisma Medical Software

Citește și Collection 10, un nou proiect rezidențial în București. Ce preț are o casă?