Wienerberger, cele mai bune rezultate din istoria de 200 de ani a companiei

27.05.2019

Rezultate financiare Wienerberger 2019. Grupul anunță că primul trimestru din 2019 este cel mai puternic din istoria companiei. Astfel, compania a început anul 2019 cu cele mai bine trei luni din istoria de 200 de ani a Wienerberger.

Rezultate financiare Wienerberger 2019. Ce spune conducerea companiei?

„Wienerberger a început excelent anul 2019. Am valorificat pe deplin oportunitățile pieței și am implementat în mod consecvent strategia noastră de creștere a valorii. Acest lucru, împreună cu contribuția pozitivă a programului “Fast Forward 2020”, ne-a permis să înregistrăm noi recorduri în venituri și câștiguri. Performanța noastră puternică din primul trimestru confirmă faptul că suntem pe o traiectorie de creștere profitabilă și pe drumul cel bun către îndeplinirea obiectivelor ambițioase pe care ni le-am propus pentru anul 2019. Prin urmare, confirmăm previziunile privind atingerea unui nivel al EBITDA ajustat de 560 până la 580 de milioane de euro pentru întregul an”, a afirmat președintele Consiliului de Administrație, Heimo Scheuch.

Rezultate financiare Wienerberger 2019. Creștere de 15%

În perioada analizată Wienerberger și-a mărit veniturile la nivel de Grup cu 15%. Acestea au ajuns până la 776,8 milioane de euro, comparativ cu 675,1 milioane de euro în primul trimestru al anului 2018.

De asemenea, compania a valorificat cererea puternică și condițiile meteorologice favorabile care au permis un debut timpuriu al sezonului de construcții.

Grupul a beneficiat de efectul ajustărilor de preț implementate în cursul anului 2018. Acest lucru s-a întâmplat în anticiparea creșterii inflației prin costuri.

Rezultate financiare Wienerberger 2019. Datele financiare ale companiei:

  • EBITDA ajustat a crescut semnificativ cu 89%, până la 109,0 milioane de euro .
  • “Fast Forward 2020”, programul de optimizare a performanței Wienerberger, a contribuit cu 15 milioane de euro la îmbunătățirea veniturilor
  • Profitul net a crescut la 26,8 milioane de euro, în comparație cu o pierdere de 19,6 milioane de euro în aceeași perioadă din 2018

Rezultate financiare Wienerberger 2019. Unități operaționale

Totodată, compania a beneficiat, în segmentele sale operaționale, de repoziționarea efectuată la începutul lui 2019.

Unitățile operaționale ale companiei sunt structurate astfel: Wienerberger Building Solutions, Wienerberger Piping Solutions și America de Nord.

  • Wienerberger Building Solutions a înregistrat un randament puternic, raportând o creștere cu 18% a veniturilor, până la 476,6 milioane de euro, și o dublare a EBITDA ajustat, la nivelul de 85,7 milioane de euro.
  • Wienerberger Piping Solutions, fructificând impulsul pieței din primele trei luni și nivelul costurilor semnificativ îmbunătățit, a generat o creștere a veniturilor (+ 9% până la 224,0 milioane de euro) și a câștigurilor (EBITDA ajustat, majorat de la 8,4 milioane euro la 17,7 milioane euro ).
  • Divizia Nord-Americană a realizat o creștere de 16% a veniturilor, la nivelul de 75,9 milioane de euro. EBITDA ajustat al Diviziei a ajuns la 5,6 milioane de euro

Rezultate financiare Wienerberger 2019. Perspective

Wienerberger estimează, pentru întreg anul 2019, o cerere constantă stabilă sau în ușoară creștere. Avansul va veni în ciuda numeroșilor factori de incertitudine din mediul economic.

În plus, în urma programului de optimizare continuă a performanței, grupul va continua să crească indiferent de condițiile incerte de pe piață.

Așadar, Wienerberger confirmă prognoza unui EBITDA ajustat de 560 până la 580 de milioane de euro pentru întregul an 2019.

Sunt așteptate, totodată, contribuții pozitive la câștiguri de 40 de milioane de euro, din programul “Fast Forward 2020”. La acestea se adaugă aproximativ 41 milioane de euro din adoptarea standardului de contabilitate IFRS 16.

Citește și Cum poți detecta o cameră ascunsă?

 

O părere la “Wienerberger, cele mai bune rezultate din istoria de 200 de ani a companiei

  1. Pingback: Evenimente Ziua Copilului. Surprize la Cine Globe! | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.