Stiri: IT&C

Rezultate LIFE IS HARD trimestrul 1 din 2022

Rezultate în creştere pentru LIFE IS HARD în trimestrul 1 din 2022

16.05.2022

Rezultate LIFE IS HARD trimestrul 1 din 2022. Compania de tehnologie anunță creșteri ale tuturor indicatorilor de performanță financiară în primul trimestru din 2022. Astfel, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 16,28%, profitul net s-a îmbunătățit cu 39,64%, iar EBITDA este cu 49,99% mai mare decât în perioada similară din 2021.

LIFE IS HARD și-a îmbunătățit, de asemenea, lichiditatea, și pregătește achiziția unei noi companii din tehnologie, pentru care va aloca o suma estimată la 2,8 mil euro.

Cifra de afaceri LIFE IS HARD

În prima parte a anului în curs, cifra de afaceri LIFE IS HARD a ajuns la 6.040.341 lei, din care 48,01% este aferentă diviziei de ITC & TELCO, 32,46% este generată de INSURANCE (24broker), iar 19,53% vine din alte proiecte. Cea mai mare pondere în cifra de afaceri (46,52%) o are activitatea din zona de telecomunicații, care a generat venituri de 2.810.057 lei.

Ritmul de creștere a veniturilor operaționale comparativ cu cel al cheltuielilor operaționale a avut, la rândul său, o influență pozitivă asupra rezultatului operațional, aducând un profit de 521.312 lei, ceea ce semnifică o creștere cu 69,13% față de perioada anterioară de raportare.

Tot în primul trimestru, compania și-a diminuat cu peste 2% datoriile, iar în ceea ce privește gradul de îndatorare, LIFE IS HARD prezintă un nivel redus de expunere la risc.

Rezultate LIFE IS HARD trimestrul 1 din 2022. Două direcţii majore de dezvoltare

“Anul 2022 este marcat de două direcții majore pentru LIFE IS HARD: continuarea creșterii accelerate inițiată în 2020, respectiv consolidarea și securizarea asset-urilor pe care le-am dobândit în ultimele 24 de luni. Pe parcursul anului acesta vom vedea rezultate în creștere pe unele segmente de business și respectiv investiții pentru consolidare pe altele, mai exact pe acele zone pe care mizăm pentru a genera venituri crescute pe termen mediu și lung.

Abordarea noastră este să accelerăm pentru prezent și să consolidăm pentru viitor. Chiar dacă aceste demersuri aduc o presiune crescută pe echipele noastre și presupun un efort susținut din partea tuturor, rezultatele dovedesc că avem o strategie corectă și responsabilă”, spune Cătălin Chiș, CEO și președinte al Consiliului de Administrație LIH.

Obiective pentru 2022

Pentru anul în curs, LIFE IS HARD și-a stabilit mai multe ținte, care includ continuarea campaniei de achiziții de noi competențe și companii din tehnologie, respectiv generarea de venituri de 25 milioane lei și creșterea capitalizării bursiere la 100 milioane lei.

Pe lista de priorități se află, de asemenea, creșterea performanței echipei interne, care va fi stimulată prin programe de bonusare (Stock Option Plan) și training care să asigure dezvoltare continuă.

Citeşte şi BVB: Obligațiunile Life is Hard intră la tranzacţionare