Stiri: Companii

Rezultate McDonald’s

Rezultate McDonald’s: Profit de 19 milioane de euro

07.05.2021

Rezultate McDonald’s. Premier Capital, compania care operează McDonald’s în România şi alte cinci ţări din Europa, a anunţat un profit înainte de taxe în valoare de 19 milioane de euro pentru anul 2020 (an fiscal încheiat la 31 decembrie 2020), comparativ cu cele 28 de milioane înregistrate în 2019.

Rezultate McDonald’s. Performanţe

McDelivery şi McDrive au contribuit semnificativ la performanţa grupului în perioada pandemiei. Cu toate că anul trecut a fost dificil pentru mediul de afaceri, afectând operaţiunile şi profitabilitatea, companiile din cadrul grupului s-au adaptat rapid schimbărilor constante şi restricţiilor impuse de autorităţile naţionale şi au rămas aproape de comunităţile din care fac parte.

Angajaţii McDonald’s au continuat să servească clienţii, în principal la McDrive, prin serviciul McDelivery şi pregătind comanda la pachet, în perioadele în care restaurantele nu au fost deschise pentru servire la interior.

Rezultate McDonald’s. Planuri de investiţii

În 2020, compania şi-a revizuit planurile de investiţie, iar echipele de management s-au concentrat pe menţinerea lichidităţilor, având în vedere evoluţia pandemiei. Cu toate acestea, grupul şi-a urmat strategia pe termen lung şi a continuat să se extindă, deschizând 5 noi restaurante şi obţinând controlul integral al businessului din România, după ce a achiziţionat un pachet de acţiuni de 10% de la un acţionar local.

Anul trecut, grupul a înregistrat o scădere de 6,5% a cifrei de afaceri, înregistrând venituri de 319 milioane de euro. Compania are 8.726 de angajaţi şi 159 de restaurante în Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta şi România.

În plus, nu au existat restructurări cauzate de pandemia de Covid – 19. La finalul anului 2020, numărul total de angajaţi a fost cu doar 24 de persoane mai mic, faţă de începutul anului. Premier Capital a depus toate eforturile pentru a-şi păstra personalul angajat. Compania a accesat programele de sprijin puse la dispoziţie de autorităţile naţionale.

Deschideri de noi restaurante

Premier Capital a deschis cinci restaurante noi anul trecut: trei în România, unul în Lituania şi unul în Grecia. Alte 14 restaurante au fost dotate cu cele mai noi servicii şi platforme digitale McDonald’s, precum kiosk-urile digitale. Până la sfârşitul anului 2020, un total de 145 de restaurante au inclus serviciul McDelivery. În plus, doar două restaurante din Grecia au fost închise anul trecut.

Planuri pentru 2021

În 2021, compania plănuieşte să deschidă opt noi restaurante, dintre care trei au fost deja inaugurate în primul trimestru. Unul este în România şi alte două în Grecia şi Lituania.

„Oricât de dificil s-a dovedit a fi 2020, a fost, de asemenea, un an definitoriu pentru grup. Anul acesta, continuăm să monitorizăm îndeaproape situaţia din fiecare piaţă, folosind experienţa câştigată în ultimul an şi având cunoştinţele şi resursele necesare pentru a menţine continuitatea afacerii şi pentru a ne adapta rapid pe măsură ce trecem prin această perioadă de criză sanitară. Vom analiza cu atenţie oportunităţile care apar şi ne vom asigura că ne păstrăm angajaţii şi clienţii în siguranţă. Am reuşit să trecem de această perioadă fără precedent şi să ne menţinem poziţia extrem de puternică, suntem lideri pe piaţă în cinci din cele şase pieţe pe care activăm şi ştim că ne putem baza pe oamenii noştri să ofere servicii excepţionale în restaurantele noaste. Aşteptăm cu nerăbdare să putem să deschidem integral restaurantele şi pentru servire la interior”, a declarat directorul executiv al Premier Capital, Victor Tedesco.

Citeşte şi Daniel Boaje şi-a vândut acţiunile deţinute în cadrul McDonald’s România