Rezultate MOL 2020

Rezultatele MOL, afectate de pandemia de coronavirus

08.05.2020

Rezultate MOL 2020. Grupul ungar MOL a înregistrat o pierdere netă de 152 milioane dolari în primul trimestru al anului. Rezultatul negativ a fost cauzat de pierderile din cursul valutar şi din stocuri ca urmare a deprecierii forintului şi scăderii preţului petrolului.

Rezultate MOL 2020. Operaţiunile de bază ale companiei

Cu toate acestea, operaţiunile de bază ale companiei au funcţionat la un nivel solid până la jumătatea lunii martie, când restricţiile de deplasare impuse pe fondul pandemiei au început să afecteze toate liniile de business. Provocările şi dificultăţile au crescut pe toate segmentele în aprilie.

Ce spun reprezentanţii MOL?

„Grupul MOL şi-a anunţat rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2020. Stocurile mari şi pierderile din cursul valutar au condus la raportarea unei pierderi nete de 152 milioane dolari în primul trimestru, ca un prim semnal al crizei generate de pandemie. Operaţiunile de bază au funcţionat la un nivel solid până la jumătatea lunii martie, aşa cum este reflectat de rezultatul operaţional CCS EBITDA de 622 milioane dolari. Pandemia a început însă să afecteze grav toate liniile de business în ultimele 2-3 săptămâni ale lunii martie, iar situaţia s-a deteriorat în continuare în aprilie”, afirmă reprezentanţii MOL.

Din cauza mediului extern imprevizibil, ţintele orientative privind rezultatul EBITDA în 2020 au fost retrase. De asemenea, ţintele privind cheltuielile de capital au fost reduse cu peste 25%.

Rezultate MOL 2020. „COVID-19 remodelează lumea”

„Covid-19 remodelează şi dirijează lumea şi industria energetică. Pandemia şi criza economică care urmează se vor reflecta asupra performanţei noastre generale din 2020. Persoanele fizice şi companiile au intrat într-o perioadă de incertitudine pe care probabil nu ne-am imaginat-o niciodată.

În timp ce luptăm împotriva pandemiei şi facem tot posibilul pentru a ne proteja angajaţii, clienţii şi partenerii noştri, depunem eforturi pentru a ne asigura că Grupul MOL poate continua să funcţioneze chiar şi în scenarii extreme şi poate ieşi în cele din urmă şi mai puternic din această criză.

Colegii noştri dedicaţi, activele de înaltă calitate, bilanţul solid şi modelul nostru de afaceri integrat solid ne vor ajuta să navigăm prin aceste ape tulburi. Am luat deja o serie de decizii dificile care ne vor ajuta să ne conservăm numerarul, să ne menţinem lichiditatea şi flexibilitatea financiară şi să profităm de oportunităţile care pot apărea în drumul spre normalizarea situaţiei”, spune Zsolt Hernádi, CEO şi Chairman al MOL.

Rezultate MOL 2020. Preţul petrolului

Din cauza preţurilor extrem de scăzute ale petrolului, rezultatul EBITDA în sectorul Upstream a scăzut la 185 milioane dolari.

Producţia de petrol şi gaze s-a situat la 110.000 de barili echivalent petrol pe zi, în scădere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, ca rezultat al declinului natural al producţiei.

Rezervă de gaze

În primele trei luni ale anului, MOL a descoperit o rezervă de gaze într-un perimetru offshore din Norvegia. Aceasta deţine o estimare preliminară a resurselor care pot fi recuperate între 12 şi 71 milioane de barili.

MOL a finalizat de curând preluarea unei participaţii a Chevron în Azerbaijan. Compania a cumpărat o participaţie de 9,57% în câmpul petrolier ACG şi o participaţie de 8,9% în gazoductul Baku-Tbilisi-Ceyhan.

Citeşte şi Turismul în România. Scădere drastică în luna martie

 

 

Citiți și despre: