Slide

Stiri: Finante

Rezultate solide pentru CertAsig, în primele 9 luni

28.11.2014

CertAsig a înregistrat în primele 9 luni ale anului rezultate solide, raportând o creștere ușoară, de 1%, a primelor subscrise. Rezultatele vin în condiţiile în care piața asigurărilor generale din ţara noastră este pe un trend descendent, înregistrând o scădere globală de 6% a primelor totale subscrise, potrivit datelor ASF pentru primul semestru.

Astfel, în perioada analizată, CertAsig a înregistrat prime brute subscrise în valoare de 8.6 milioane de euro, față de un rezultat similar de 8.5 milioane de euro în aceeași perioadă din 2013.

De asemenea, compania a mai anunţat că va continua să se axeze pe segmentul corporate, CertAsig concentrându-se pe produse și clase de asigurări specializate.

Compania de asigurări a reușit să aibă o evoluție robustă în segmentele sale cheie, respectiv asigurările dedicate domeniilor inginerești, asigurările de bunuri comerciale, asigurările de răspunderi civile și asigurările maritime, compania realizând peste 1,1 milioane de euro  în prime subscrise în clasele de asigurări pentru domeniile inginerești. Acest segment cheie reprezintă 13% din totalul primelor subscrise, segment în care compania a înregistrat o creștere de 24% față de aceeași perioadă a anului trecut.

“Asigurăm companii cu diverse profile de activitate, atât mari, cât și mici, multinaționale, dar și locale, cu proiecte atât în domeniul public, cât și în domeniul privat. Proiectele din domeniile inginerești și de construcții necesită o înțelegere profundă a evaluării riscurilor aferente acestor industrii, deoarece în caz contrar costurile și/sau riscurile asigurate nu reflectă nevoile reale ale clientului. La CertAsig, acest know-how specializat este unul dintre cele puternice atuuri ale noastre și reprezintă unul din motivele principale pentru care clienții noștri ne aleg”, spune James Grindley, CEO și președinte al consiliului de administrație CertAsig.

Cu prime brute subscrise în valoare de 917.529 euro, în creștere cu 50% față de aceeași perioadă din 2013, asigurările de răspunderi civile au devenit unul din segmentele cu cea mai buna evoluție în portofoliul CertAsig, generând 10.6% din totalul primelor.

Asigurările de bunuri,deși cu o pondere scăzută de 4% din portofoliul CertAsig, și-au dublat volumul de prime subscrise, ajungând la 360.000 euro, în timp ce asigurările de garanții au continuat să aibă o pondere importantă în portofoliul CertAsig, generând prime subscrise de 2.580.000 euro.

Compania se clasează la ora actuală pe locul 12 din punct de vedere al totalului primelor subscrise în topul asigurătorilor non-viață / non-auto din ţara noastră, performanță notabilă având în vedere ca asigurătorul a decis sa elimine din portofoliu produsele de asigurări auto, segment neprofitabil dar care reprezintă totuşi aproape 70% din piața asigurărilor în România.