Stiri: Retail

Rezultatele campaniei „Oferă a doua șansă bradului de Crăciun”

13.02.2019

Peste 38.000 brazi naturali s-au întors în magazinele LEROY MERLIN pentru reciclare, ca rezultat al campaniei „Oferă a doua șansă bradului de Crăciun”. LEROY MERLIN, lider european al pieței de bricolaj, rămâne de 4 ani singurul jucător care încurajează reciclarea brazilor de Crăciun.

Campanie de responsabilizare socială

LEROY MERLIN derulează an de an o campanie de responsabilizare socială. Prin intermediul acesteia, LEROY MERLIN încearcă să stimuleze fenomenul de reciclare. Compania are o experiență de peste 90 de ani ca retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit. În România, există 17 magazine LEROY MERLIN care reunesc peste 2000 de angajați.

„Reciclarea brazilor face parte, alături de alte acțiuni cum ar fi reîmpădurirea, din seria inițiativelor de dezvoltare durabilă derulate de toate companiile din Grupul ADEO sub sloganul „-20% impact CO2 până în 2025”. Tot ca parte a eforturilor de protejare a mediului înconjurător, începând cu anul 2017, LEROY MERLIN a demarat procesul de delistare a tuturor produselor din lemn provenite de la companii care nu respectă standardele de sustenabilitate și certificările FSC (Forest Stewardship Council) și PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification)” .

Cultura organizațională LEROY MERLIN

Grija pentru mediu se traduce pentru companie prin proiecte concrete. Astfel, pentru brazii cumpărați din rețeaua LEROY MERLIN și returnați în luna ianuarie, retailerul a oferit clienților un voucher de cumpărături în valoare de 25 de lei. În perioada sărbătorilor de iarnă, s-au vândut circa 93.512 brazi naturali. Dintre aceștia, circa 38.000 au fost returnați în magazine. LEROY MERLIN a susținut toate costurile pentru închirierea containerelor de stocare. Brazii colectați au fost trimiși în centre de compostare. Aici, aceștia au fost mărunțiți și valorificați energetic.

„LEROY MERLIN România îşi doreşte să apere pădurile din România şi acţiunea noastră este pe termen lung pentru a proteja industria lemnului din această ţară.” – a declarat Frederic Lamy, Director General LEROY MERLIN România.

În 2018, în rețeaua LEROY MERLIN s-au vândut circa 93.512 brazi naturali și 21.654 brazi artificiali.

 

 

Citește și Tomorrow@Work – Speakeri străini confirmați