Stiri: Companii

Saturn Bidco preia Steliau International.

Rheinmetall preia Automecanica Mediaș

02.05.2024

Rheinmetall preia Automecanica Mediaș. Consiliul Concurenței a anunțat că a autorizat operațiunea prin care Rheinmetall Landsysteme GmbH intenționează să achiziționeze compania Automecanica Mediaș SRL și subsidiara acesteia, Atelierele Speciale Autocamioane Mediaș SRL.

Activitatea companiilor

Rheinmetall Landsysteme GmbH, Germania, face parte din grupul Rheinmetall, grup tehnologic integrat, care dezvoltă și comercializează componente, sisteme și servicii pentru industria de securitate și cea civilă.

Automecanica Mediaș SRL este un producător de componente din oțel pentru semiremorci de transport greu, containere speciale, oțelării și confecții metalice, scări metalice interioare și exterioare, asamblare structuri metalice finale, suprastructuri auto, precum și proiectare personalizată și producție de piese și componente din oțel, oțel inoxidabil și aluminiu.

Rheinmetall preia Automecanica Mediaș. Analiza Consiliului Concurenței

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această tranzacție nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața romȃnească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citește și AEQH24 prea NIFCO Germany. Mesajul transmis de Consiliul Concurenței