Producatori

RHINO-SAFETY

Rhino Safety, lider de piață în comercializarea echipamentelor de protecție

01.11.2018

Compania a inaugurat recent showroom-ul Sirin Safety, situat în centrul Bacăului. SIR Safety Company, actuala firma Rhino Safety, a luat naștere în anul 2010 și are ca obiect de activitate comercializarea echipamentelor de protecție, respectiv încălțăminte de protecție produsă de fostul grup de firme Sir Safety, actualul Rhino Work, și Exena, grup din care compania face parte. Firma mamă, Rhino Work, este o companie condusă de un management mixt, românesc și italian, cu o importantă experiență în domeniu, producând încălțăminte de protecție încă din anul 1994.

”Schimbarea numelui firmei din Sir Safety Company în Rhino SAFETY a survenit pe fondul unei similarități a unui cuvânt din titulatura existentă pe această piață, așa că am ales să îi dăm o viață nouă, un nume nou, în acest fel împiedicând crearea de posibile confuzii”, ne-a declarat dna. Carmen Petrov, Director General Rhino Safety.

Lider de piață în domeniul comercializării echipamentelor de protecție, Rhino Safety își menține poziția prin permanentele îmbunătățiri aduse produselor, rezultate din colaborarea cu designeri italieni și români

Rhino Safety deține poziția de lider în România în ceea ce înseamnă încălțămintea de protecție, însă compania comercializează toată gama de echipamente. Îmbunătățirea produselor este un proces continuu, creativitatea fiind lăsată liberă, sub atenta îndrumare a departamentului de creație, noi și noi colecții fiind permanent produse și lansate ca urmare a strânsei colaborări dintre designerii italieni și români. Pentru a rămâne la curent cu toate tendințele din domeniu, reprezentanții companiei participă la târgurile internaționale de la Dusseldorf și Paris, precum și la alte manifestări de profil.

Ca și noutăți pentru acest sezon toamnă – iarnă, Rhino Safety a lansat un nou catalog Exena în care se vor găsi modele noi, articole consacrate care au fost îmbunătățite, precum și o colecție nouă denumită Professional, care completează linia dedicată industriei grele, petroliere și a gazului.

Portofoliul de produse al companiei

Portofoliul de produse cuprinde toate gamele din industriile de profil: încălțăminte, îmbrăcăminte, mănuși, produse destinate protecției ochilor, protecției pentru lucrul la înălțime, protecției respiratorii, precum și alte obiecte de siguranță.

Destinate tuturor industriilor, prin calitatea lor produsele se bucură de recunoaștere atât pe plan național, cât și internațional, ajungând în țări precum Italia, Spania, Portugalia, Franța, Rusia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Germania, Israel, Polonia, Republica Cehă, Serbia, Bosnia, Egipt, Tunisia, Republica Moldova sau Malta.

Rhino Safety și-a dezvoltat o rețea de distribuție națională, acoperind toată România, procesul de extindere continuând în fiecare an, atât pe plan local, cât și în afara țării

La nivel de grup, firma de producție Rino Work este formată din 500 de operatori, o parte dintre aceștia fiind angajați cu experiență, calificați la o fostă fabrică de încălțăminte din Bacău. Restul angajaților, precum și cei nou-veniți, beneficiază de calificare la locul de muncă.

Capacitatea de producție și dotarea materială și tehnologică

Competitivitatea companiei Rhino Work este datorată și faptului că au fost realizate investiții în tehnologizare, în utilaje performante, în mașini moderne, rapide și eficiente. Anul trecut, compania a achiziționat trei mașini de injectat, ca urmare a cererii mari de încălțăminte, iar anul acesta încă una pentu producția din Italia. “Și astfel am ajuns să producem astăzi între 10.000 și 12.000 de perechi pe zi”, a explicat dna. Carmen Petrov.

Pentru viitor, compania are deja un plan de investiții de 10 milioane de euro, investiții ce vizează un nou spațiu, mult mai generos, pentru producție, precum și schimbarea locației grupului Rhino Safety, aceasta urmând să fie relocată într-un spațiu modern.

Showroom-ul Sirin Safety, cartea de vizită a companiei

Din proiectul de investiții face parte și inaugurarea showroom-ului Sirin Safety, situat în centrul Bacăului – un spațiu primitor, multifuncțional și modern, cu un design atrăgător, cu produse de calitate, ce se dorește a fi un concept multiplicat la nivel național. “Showroom-ul Sirin Safety ne reprezintă, ne aduce în prim planul cumpărătorilor noștri și ne ajută să ne identificăm pe piață prin prezentare și vânzare. Am apelat la conceptul de „open sell”, atât prin ambianța de shopping stimulativă, cât și prin atitudinea angajaților pregătiți și prietenoși ”, a detaliat Directorul General.

Locația noului showroom asigură un cadru privat și fiecare client în parte va putea astfel beneficia de consultanță și servicii exclusive

Showroom-ul poartă marca modelului de business pe care îl aplică cu succes Rhino Safety și aduce cu sine resursele specializate, dedicate portofoliului de clienți. Certificările obținute sunt argumente că societatea funcționează în acord și pe baza unui sistem de calitate recunoscut internațional.

Prezența online, răspuns la solicitările clienților

O componentă importantă în activitatea companiei o reprezintă dezvoltarea și în spatiul virtual, pentru a răspunde mai activ și mai rapid la solicitările clienților. “În acest sens, dorim să ne păstram competitivitatea și, în prezent, lucrăm la o versiune de comerț electronic pentru a crește calitatea experienței de cumpărare a utilizatorilor noștri – aici mă refer la un magazin online care va fi deschis începând cu 1 octombrie 2018“, a mai precizat dna Petrov.

Planurile de viitor se bazează pe rezultatele financiare înregistrate în anul 2017, grupul de firme încheind anul cu o cifră de afaceri de 60 milioane de euro, rezultate care mențin trendul ascendent început de grup.

“Compania Rhino Safety are o rațiune clară și concretă de a exista, valori de bază, o declarație de misiune, o viziune care nu trebuie scrisă doar pe hârtie, ci trebuie să reiasă din toate activitățile, interne sau externe. Aceasta presupune dorința puternică a unui grup de oameni care vor să-și aducă contribuția și să producă o schimbare în societate. Partenerii de afaceri, publicul, mass-media sunt dornici să lucreze cu noi, pentru că au văzut cât este de frumos să faci dovada educației, a numărului de ani de dezvoltare personală. Am învățat în timp că oamenii, sub influența unui leader integru sunt ca lutul în mâinile unui sculptor talentat. Ce-am construit noi în cele din urmă ? O firmă, care renaște acum în altă firmă, iar ce este însă mult mai important decât cifrele, sediile, produsele sau întâlnirile este faptul că am construit oameni și continuăm să o facem”, a declarat, în încheiere, dna. Carmen Petrov, Director General Rhino Safety.

Unitatea echipei manageriale și capacitățile de relaționare și de dezvoltare a unui sistem au creat premisele ocupării unui loc de frunte pe piața de afaceri a Bacăului, a României și nu numai

Înglobând pe cât posibil cele exprimate anterior, împreună cu o dedicare deosebită și un colectiv de angajați ce a atras respectul clienților și partenerilor, Rhino Safety a ajuns în poziția de lider de piață, continuându-și evoluția remarcabilă, recunoscuță atât pe plan local, cât și în afara granițelor țării.