Stiri: Constructii

RIB îşi mută sediul central în Hermes Business Campus

09.07.2014

Romanian International Bank (RIB), bancă recent achiziționată de către grupul financiar polonez Getin Holding, a închiriat 3.500 metri pătraţi în Hermes Business Campus pentru viitorul sediu central al băncii.

Banca va trece printr-un proces de rebranding şi va deveni Idea Bank, urmând să îşi mute sediul central, precum și divizia de recuperare a creanțelor, GetBACK Recovery SRL, în două etaje ale Hermes Business Campus. Etajele 5 și 6 ale clădirii vor găzdui peste 300 de oameni, asigurând în același timp chiriașului soluții pentru nevoia de expansiune ulterioară.

„În procesul de selecție a unei locații pentru sediul nostru din România, am căutat cu predilecție un spațiu în nordul Bucureștiului, care să fie în același timp reprezentativ pentru sectorul în care operăm și să le ofere angajaților cel mai înalt nivel de confort. În același timp, am dorit să obținem aceste standarde în cadrul unor parametri de natură financiară care să fie aliniați condițiilor actuale de piață. În urma unei analize foarte atente a pieței, am considerat că Hermes Business Campus răspunde foarte bine și multor cerințe de sustenabilitate ale grupului Getin Holding”, a spus Rafal Marcin Juszczak, Vicepreşedintele Consiliului de Administratie al Getin Holding S.A.

Alegerea finală a clădirii vine după o analiză aprofundată a pieței, pe fondul necesității de a trece de la o clădire proprie la una închiriată, ceea ce îi permite instituției financiare să se concentreze pe activitatea sa de bază.

„Un jucător financiar important care decide să iși stabilească primul birou din România în zona Dimitrie Pompeiu demonstrează că percepția locală asupra zonei Pipera, se dovedește, încă o dată, subiectivă. Realitatea arată, indiscutabil, că o stație de metrou, împreună cu un pachet solid de stimulente atractive și o structură creativă pentru nevoile chiriașului pot transforma o clădire de birouri într-o poveste de succes”, a spus Andreea Păun, Associate Director în cadrul echipei Office Agency a Colliers International, consultantul care a coordonat procesul de închiriere.