Stiri: Logistica

Ridicari autoturisme 2019

De luni, 26 august, începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, în București

21.08.2019

Ridicări autoturisme 2019. Mașinile parcate neregulamentar pe principalele artere din Capitală vor fi ridicate începând cu data de 26 august. Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Managementul Transportului București, a anunțat că va pune în aplicare, începând de luni, 26 august, prevederile Regulamentului privind ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar, aprobat prin HCGMB nr. 371/26.06.2019.

Ridicări autoturisme 2019. Fluidizarea traficului

”Acest proiect vine în sprijinul fluidizării traficului din Capitală și vizează strict acele vehicule care staționează neregulamentar pe principalele artere din București și care blochează circulația vehiculelor de intervenție în caz de urgență, ambulanțe sau mașini de pompieri, precum și accesul în spitale, școli, instituții publice, dar și circulația mijloacelor de transport public sau activitatea utilajelor de deszăpezire și salubrizare”, anunță Primăria Capitalei.

Procesul de ridicare al autovehiculelor parcate neregulamentar va fi unul continuu, 24/24 ore.

Ridicări autoturisme 2019. Cine va dispune ridicarea mașinilor?

Dispunerea ridicării mașinilor se va face de către polițiștii rutieri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau a Secției Regionale de Poliție Transporturi București, ori polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București, iar ridicarea se va face de către Compania Municipală Managementul Transportului București. Compania își va desfășura activitatea cu șase autospeciale de ridicare a mașinilor.

Ridicări autoturisme 2019. Spații de depozitare

Mașinile parcate neregulamentar și care au fost ridicate vor fi depozitate în spațiile special amenajate din:

Bulevardul Timișoara nr. 161- 163, Sector 6

Bulevardul Metalurgiei nr. 69- 71 (str.Drumul Jilavei nr.113), Sector 4

Spațiile vor avea program de funcționare 24/24 ore, astfel încât mașinile ridicate să poate fi eliberate la orice oră.

Ridicări autoturisme 2019. Numere de telefon

Cetățenii aflați în această situație vor putea suna gratuit la numerele de telefon 021/9544 – Brigada de Poliție Rutieră sau 021/9752 – Poliția Locală a Municipiului București, pentru a afla în care dintre cele două spații se află mașinile și pentru a le putea recupera.

Eliberarea vehiculului se va face numai către proprietarul/ deținătorul/ utilizatorul legal al acestuia. Acest lucru este posibil doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport și depozitare.

Ridicări autoturisme 2019. Tarife

Tarifele pentru ridicarea și transportul mașinilor vor fi:

– 200 + 150 = 350 de lei pentru vehiculele cu masă maximă autorizată de până la 5 tone inclusiv

– 270 + 200 = 470 de lei pentru vehiculele cu masă maximă autorizată de peste 5 tone

Tariful de depozitare se va calcula pe un interval de 24 de ore. Costul va fi de 150 lei/zi. Plata pentru ridicarea și depozitarea acestora se va putea face în numerar sau cu cardul, la spațiul de depozitare.

Astfel, în funcție de masa autoturismului ridicat, sumele minime pe care le vor plăti cetățenii vor de fi de 500 de lei, respectiv 620 de lei.

Citește și Piața birourilor 2019. Evoluție spectaculoasă, anul acesta!